Actualitate, Stirea Zilei

PREMIERĂ: La Alba Iulia are loc Congresul Autorităţilor Locale din România şi Republica Moldova

La Alba Iulia are loc în perioada 21-23 mai, în premieră în România, Congresul Autorităţilor Locale, din mediul rural, din Republica Moldova şi România. Evenimentul se află la a doua ediţie, după ce prima ediţie a avut loc în urmă cu doi ani la Chişinău.

„Acum doi am propus, pentru că evenimentul are loc la doi ani, ca a doua ediţie să aibă loc la Alba Iulia pentru că este capitala Unirii, cealaltă capitală a ţării. Lucrările congresului se vor desfăşura pe parcursul zilei de vineri, începând cu ora 10:00, la Sala Unirii.La congres vor participa aproximativ 200 de primari din Republica Moldova şi din ţară. În cadrul evenimentul o să fie semnate acte de înfrăţire între localităţi din România şi Republica Moldova. Scopul principal al evenimentului este de a discutaprblemele cu care se confruntă administraţile publice din cele două ţări, stabilirea de schimburi şi de experienţă pentru ca actul administrativ din cele două ţări să aibă mai multă calitate. La Brusseles , la întâlnirile Comitetului Regiuniloram noi cerut acordarea de fonduri că să scriem proiecte comune cu Republica Moldova, inclusiv de infrastructură.” a spus primarul comunei Ciugud, Gheorghe Damian preşedintele ACOR Alba şi vicepreşedinte la nivel naţional al Asociaţiei Comunelor din România.
În cadrul evenimentului primarilor le va fi prezentat şi criterile de puncatre pentru noul PNDR şi ghidul solictantului pentru perioada 2014-2020.

La eveniment vor participa şi Ambasadorul republicii Moldova în România, primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel, preşedintele AcoR, Emil Drăghiciu şi preşedintele Congresului Autorităţilor Locale din Moldova.

Tot în cadrul evenimentului participanţii vor depune coroane de flori la făritorii României Mari şi vor efectua o vizită în Cetatea Alba Iulia iar sâmbătă unde vor vizita principalele investiţii din comuna Ciugud, autoritatea locală din mediul rural fruntaşă în România la atragerea de fonduri europene

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

21 mai 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...