Actualitate, Stiri

Prejudiciu de 624.800 lei la firme din Alba Iulia şi Sebeş care se ocupă de colectarea deşeurilor reciclabile

materiale reciclabileLuni, 14 aprilie, poliţiştii de investigare a fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au efectuat percheziţii la domiciliile şi sediile societăţilor comerciale a 9 persoane din Sebeş, Şugag şi Alba Iulia. Cei 9 au firme sau sunt angajaţii unor firme care se ocupă de colectarea obiectelor reciclabile.

În urma percheziţiilor domiciliare efectuate la suspecţi au fost ridicate, documente de evidenţă contabilă, bijuterii (aur şi argint), suma de 129.200 lei, unelte şi utilaje folosite în activitatea de colectare a deşeurilor, 3.513 kg deşeuri neferoase (cupru, aluminiu, alamă), în valoare de 52.695 lei şi alte bunuri pentru care nu s-au putut prezenta documente de provenienţă.

Conform poliţiştilor, din 2007 până în prezent Maria M. (52 de ani), Ioan M. (55 de ani), Ioan M. (31 de ani) şi Elena M. (27 de ani), toţi din Alba Iulia, au înfiinţat sau preluat societăţi comerciale care se ocupă cu colectarea deşeurilor reciclabile. Din anul 2007 până în prezent aceştia nu au condus corect evidenţa contabilă sustrăgându-se astfel de la plata obligaţiilor fiscale datorate statului.

Din grupul celor 4 numiţi mai sus fac parte şi Marius S., de 23 de ani, Dănuţ S., de 30 de ani, Ioan G., de 41 de ani, toţi din municipiul Sebeş, şi F.G., de 33 de ani, din comuna Săsciori, judeţul Alba. aceştia desfăşoară activităţi neautorizate de colectare şi valorificare a deşeurilor feroase şi neferoase, fără a întocmi documente contabile în acest sens.

Prejudiciul provocat de suspecţi este estimat la 624.800 lei.

Poliţiştii au întocmit un dosar penal în care peroanele menţionate sunt suspectate de infracţiunile: „evaziune fiscală”, „spălare a banilor”, „fals în înscrisuri sub semnătură privată”, „instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi evaziune fiscală” şi „uz de fals”, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 6 şi art.9 din Legea nr. 241/2005 în formă continuată, cu aplic. articolului 35, aliniatul 1din Codul penal, articolul 29 din Legea nr. 656/2002, articolul 290 şi art. 323 din Codul penal.

Poliţiştii continuă cercetările!

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

15 aprilie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...