Actualitate, Evenimente, Stiri

Pregătirile pentru Blaj aLive, pe ultima sută de metri

Scena este pregătită, imprejumirea aproape gata, sistemul de ticketing la fel, pregătirea Blaj aLive  intrat pe ultima turnantă. Tinerii iubitori de muzică sunt aşteptaţi încă de mâine la Blaj, unde atât locurile de cazare cât şi cele de campare sunt pregătite. Conform declaraţiilor organizatorilor, se estimează că la concertele care se vor desfăşura sâmbătă şi duminică vor participa peste 10.000 de tineri.

În cadrul unei conferinţe de presă, la care au participat şi primarul Gheorghe Rotar şi preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel, festivalul este cea mai mare manifestare de acest gen din judeţul Alba, iar conform declaraţiilor autorităţilor locale, probabil este cea mai mare concentrare de oameni pe Câmpia Libertăţii, de la citirea Proclamaţiei de la 1848 şi până acum.

Conform site-ului oficial  www.blajalive.ro, „spaţiul de campare Blaj aLive se deschide  vineri, 6 iunie, ora 12:00 şi va rămâne deschis până luni, 9 iunie, ora 12:00, iar accesul e permis doar cu condiţia păstrării brăţării pe mână. Orice modificare, distrugere sau pierdere a brăţării rezultă în invalidarea biletului şi interzicerea accesului în spaţiul de camping şi de festival. Pentru a reintra va fi nevoie de achiziţionarea unui nou bilet.

Accesul în spaţiul de campare este permis posesorilor de abonamente cu camping inclus. La intrarea în spaţiul de festival, abonamentul va fi preschimbat într-o brăţară ce trebuie purtată pe mână în permanenţă, până la încheierea evenimentului. În baza biletului de camping ce include şi parcare, se va primi un tichet ce asigură accesul în zona respectivă. Zona de parcare pentru camping este cu acces restricţionat şi este limitată la abonamentele cu camping vândute în avans ce au inscripţionate „Acces Parcare”.

Campingul are un spaţiu dedicat cu toalete şi duşuri cu apă caldă. Acestea sunt disponibile gratuit. Există posibilitatea închirierii de corturi la faţa locului. Detalii la secţiunea Închirieri cort de mai jos. Nu este permis accesul cu animale de companie.”

De asemenea, organizatorii au dispus respectarea unor reguli, care să ducă la buna organizare a evenimentului.

Astfel „publicul trebuie să prezinte în zona de acces un bilet sau o invitaţie valabilă. Aceasta va fi preschimbata în brăţară de acces, pentru fiecare categorie de bilet. Purtarea brăţării este obligatorie pe toată durata festivalului, iar aceasta va fi verificată, atât la intrarea în festival, cât şi în interiorul acestuia. Ruperea, deteriorarea sau pierderea brăţării anulează dreptul de participare la festival. Brăţările nu sunt transmisibile şi permit accesul doar în zonele marcate corespunzător.

Accesul este permis cu aparate de fotografiat care să nu depăşească cu obiectivele montate 20 de cm lungime pe oricare latură, iar obiectivele detaşabile ale acestora să nu depăşească 10 cm lungime. Este interzis accesul cu orice fel de trepiede, stative, blitz-uri detaşabile. Este interzis accesul cu camere de filmat dedicate şi dispozitive de înregistrare audio, precum şi folosirea aparatelor de fotografiat în scopul filmărilor, cu excepţia telefoanelor mobile. În apropierea scenelor folosirea blitz-urilor este strict interzisă.

Este interzis accesul cu mâncare şi băutură în zona de festival, cu excepţia spaţiului de campare, unde se aplică reguli speciale. La Blaj aLive sunt deschise baruri şi restaurante. Participanţii la Blaj aLive sunt obligaţi să se supună controlului corporal sumar. Organizatorii îşi rezervă dreptul de a interzice accesul persoanelor violente sau aflate într-o stare avansată de ebrietate sau a copiilor sub 14 ani neînsoţiţi.

Accesul copiilor sub 14 ani este gratuit dacă sunt însoţiţi de un adult cu un bilet/abonament valid. Părinţii sau însoţitorii sunt responsabili pentru siguranţa copiilor, organizatorii nefiind responsabili pentru eventualele incidente. Recomandăm purtarea căştilor de protecţie sau dopurilor de urechi pentru copii sub vârsta de 10 ani. Organizatorul nu încurajează prezenta copiilor foarte mici la astfel de evenimente unde limita de decibeli ar putea crea efecte negative asupra auzului copiilor.  Accesul cu cărucioare pentru copii este interzis pentru prevenirea eventualelor incidente.

Accesul tinerilor cu vârste cuprinse între 14 ani şi 18 ani se realizează în baza unui bilet sau abonament, dar doar dacă sunt însoţiţi de un adult cu un bilet sau abonament valid.

Accesul persoanelor cu dizabilităţi este gratuit, în condiţiile legale. Persoanele cu dizabilităţi interesate de gratuitate sunt rugate să trimită un email până la cel târziu 1 iunie pe adresa info@blajalive.ro ataşând scanări ale certificatului doveditor şi actului de identitate (inclusiv actul de identitate al însoţitorului dacă acesta apare menţionat pe certificat). În termen foarte scurt va primi şi confirmarea scrisă a organizatorului, în limita locurilor disponibile.

Este interzis accesul cu orice obiecte contondente sau care pot fi considerate periculoase, arme albe, orice fel de recipiente de sticlă (inclusiv sticle de parfum sau de cremă) sau metal, spray-uri (inclusiv spray-uri pentru autoapărare), bidoane de plastic, cutii de conserve, cutii de băutură, bannere susţinute de beţe, lasere, lampioane chinezeşti, umbrele (recomandăm utilizarea pelerinelor de ploaie) şi orice fel de substanţe interzise prin lege.  Accesul cu animale de companie nu este permis în perimetrul festivalului”, se mai arăta pe site-ul amintit.

Blaj aLive 2014 este organizat de către ARTmania Events, Bosch Rexroth Gmbh, în parteneriat cu Primăria Municipiului Blaj şi Consiliul Judeţean Alba.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

5 iunie 2014

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...