ALBA
Actualitate, Social

Pregătiri pentru sezonul rece la Blaj

foto: cliqz.com
foto: cliqz.com

Administraţia publică locală este pregătită pentru venirea sezonului rece. Căderea primei zăpezi nu îi va lua pe nepregătite pe edili mai ales că materialul antiderapant a fost deja achiziţionat şi este pregătit pentru a fi folosit în intervenţii rapide. Stocul de material pentru contracararea efectelor ninsorii şi a poleiului este alcătuit din 50 de tone de sare şi 400 metri cubi de nisip.

Pentru operativitate materialele antiderapante sunt depozitate în două locaţii distincte, una aparţinând Serviciului Public de Gospodărire Locală şi cealaltă secţiei locale de la S.C. Drumuri şi Poduri Naţionale.

Strategia municipalităţii va fi şi în acest an de a folosi un amestec de antiderapant care să protejeze totuşi stratul asfaltic precum şi anvelopele autoturismelor.

Noutatea în acest an o constituie achiziţionarea de către municipalitate a unui utilaj multifuncţional de deszăpezire, a cărui valoare a fost de 110.000 lei.

Pentru că anul trecut au existat mici sincope la capitolul operativitate, aşa cum am promis, vom pune lucrurile la punct.

Mă bucur să spun că prin achiziţionarea acestui utilaj am rezolvat un punct nevralgic şi sper că locuitorii municipiului vor fi mulţumiţi de calitatea intervenţiilor pe care le vom face anul acesta odată cu căderea primelor ninsori”, declară primarul Gheorghe Valentin Rotar.

Odată cu nouă achiziţie edilii vor miza practic pe două utilaje care vor munci la foc continuu încă de la prima ninsoare: o sărăriţă şi un plug.

Utilajul va putea fi folosit de către Serviciul Public şi în timpul sezonului cald la operaţiuni de transport pentru diferite materiale.

Conform planului întocmit, prioritate la deszăpezire vor avea străzile pe care sunt situate: Spitalul Municipal, instituţiile de învăţământ şi publice sau platforma industrială.

Activitatea de deszăpezire este realizată la Blaj în regie proprie de către Serviciul Public de Gospodărire Locală, fapt care asigură o economie în vistieria administraţiei publice locală de cel puţin 50%.

Distribuie Acum

18 noiembrie 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *