Actualitate, Educatie, Stiri

Pregătiri pentru demararea proiectului “Move right! Live right!” la două licee din Alba Iulia

Echipa Interact Alba Iulia va desfăşura joi, 22 mai 2014, la colegiile “Horea, Cloșca și Crișan” (ora 10 a.m.) și “Dionisie Pop Martian” (ora 11 a.m.), activitatea de amplasare a rastelelor pentru biciclete din cadrul proiectului “Move right! Live right!”. Proiectul este finanțat de Fundația Comunitară Alba, prin Programul “YouthBank Alba” pentru anul 2014, fiind unul din cele 10 proiecte desemnate câștigatoare în acest an. Echipa “Interact Alba Iulia” a primit o finanțare în valoare de 2000 de lei.

Acest proiect promovează mersul cu bicicleta la școală, un mod sănătos, rapid și ieftin și constă în realizarea a 6 rastele pentru biciclete, care vor fi ampalsate în curțile colegiilor “Horea, Cloșca și Crișan” și “Dionisie Pop Martian”.

Cei trei membrii ai echipei “Interact Alba Iulia” (Orvas Mihnea, Țoc Marius, Costinaș Alexandru) s-au implicat activ în realizarea proiectului, iar sondajul realizat în rândul elevilor celor două colegii, le-a demonstrat acestora utilitatea și necesitatea demersului lor, ideea fiind bine primită de tinerii liceeni.

Proiectul a fost o provocare încă de la etapa punerii pe foaie, urmată apoi de proiectarea rastelelor, realizarea acestora și în final promovarea acțiunii în rândul elevilor.

Echipa “Interact Alba Iulia” a primit un real sprijin din partea conducerii celor două colegii, în special a directorilor celor două instituții de învățământ, Cerbu Valeriu și Anca Dan.

În realizarea proiectului, tinerii interactieni au fost sprijiniți de “Rotary Club Alba Iulia Civitas Solis”, care a oferit spijin juridic, contabil și de expertiză.

Demn de reținut este faptul că, în acest an, clubul de voluntariat “Interact Alba Iulia” s-a prezentat cu două proiecte în Programul “YouthBank”, ambele fiind declarate câștigatoare.

De asemenea, echipa a beneficiat de activa colaborare a membrilor “YouthBank”, la fel de implicați în inițiativele comunitare.

La evenimentul de inaugurare sunt invitați să participe cadrele didactice și elevii celor două licee, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar și Primăriei Alba Iulia, tinerii sperând că proiectul lor va reprezenta un început în promovarea deplasării cu bicicleta în rândul elevilor din municipiul Alba Iulia și chiar din întreg județul Alba

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

21 mai 2014

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...