Actualitate, Stiri

Pregătire practică pentru elevii şcolilor profesionale de construcţii din Alba

Una din problemele majore ale pieţei muncii din România o reprezintă lipsa pregătirii practice a tinerilor după absolvirea şcolilor profesionale. Angajatorii se plâng de faptul că tot mai greu găsesc oameni care să îşi cunoască într-adevăr meseria. O iniţiativă lăudabilă vine din partea unei firme de construcţii din Alba Iulia, care intenţionează să ofere posibilitatea elevilor din şcolile profesionale de a face pregătirea practică, într-un cadru organizat. Cel mai probabil, proiectul va deveni realitate începând cu anul şcolar 2015 – 2016.

Dialuk Construct  SRL, din Alba Iulia, doreşte realizarea unui proiect privind integrarea elevilor din şcolile profesionale şi de meserii pe piaţa muncii prin implicarea societăţii în derularea stagiului de pregătire practică.

Acest proiect se doreşte a fi elaborat ca o procedură privind asigurarea calităţii şi îmbunătăţirea abilităţilor practice ale elevilor privind meseriile învăţate, în condiţii reale de muncă. Elevii vor cunoaşte foarte bine cerinţele pieţei forţei de muncă, cerinţele agenţilor economici în căutarea de personal calificat şi mai ales cerinţele clienţilor care beneficiază de serviciile din domeniul construcţiilor.

Obiectivele proiectului sunt:

  • Pregătirea practică a elevilor din liceele şi şcolile profesionale în meseriile de zidar, fierar, dulgher, mozaicar-faianţar, zugrav-ipsosar, instalaţii sanitare, instalaţii electrice.
  • Efectuarea pregătirii practice a persoanelor înscrise într-un program de calificare profesională în meseriile de zidar, fierar, dulgher, mozaicar-faianţar, zugrav-ipsosar, instalaţii sanitare, instalaţii electrice.
  • Punerea la dispoziţia practicanţilor a condiţiilor necesare- materiale, unelte şi personal calificat, pentru desfăşurarea unei bune practice.
  • Evaluare la sfârşitul perioadei de practică, iar cele mai bune rezultate vor fi premiate.
  • După absolvirea studiilor/cursurilor de calificare, DIALUK CONSTRUCT oferă elevilor/cursanţilor care au afectuat practică în firma un loc de muncă pe perioada nedeterminată.

Primul pas pentru realizarea obiectivelor din proiect a fost făcut deja prin achiziţia unui teren pe care se vor construi 2 ateliere de practică. În plus, reprezentanţii firmei au luat legătura cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba pentru a transmite către unităţile de învăţământ informaţiile legate de acest proiect.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

10 iulie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...