Actualitate

Prefectura Alba: Aproape 30% din şcolile din Alba nu au autorizaţie sanitară

În perioada 01-10 septembrie s-au desfăşurat acţiuni de control în unităţile şcolare de pe raza judeţului nostru. Echipe formate, ca urmare ordinului prefectului, din reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului – Judeţul Alba, Direcţiei de Sănătate Publică şi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean au efectuat controale la unităţile de învăţământ, privind atât condiţiile igienico – sanitare, cât şi documentaţiile, autorizaţiile sanitare, care relevă faptul că şcolile se încadrează în standardele normale de funcţionare din punct de vedere sanitar.
Dintr-un total de 525 unităţi şcolare (licee, şcoli, grădiniţe) din judeţ, în prezent sunt autorizate 371, iar neautorizate 154, ceea ce reprezintă un procent de 70,85%.
Membrii echipelor de control au identificat în primă fază unităţile şcolare neautorizate sanitar sau în curs de autorizare şi au efectuat demersuri împreună cu edilii locali în vederea identificării unor soluţii urgente şi viabile pentru remedierea deficienţelor constatate.
În perioada menţionată au fost verificate un număr de 36 unităţi şcolare. Urmare acţiunilor de control, 20 unităţi de învăţământ şi–au depus documentaţia necesară în vederea obţinerii autorizaţiei sanitare de funcţionare.
„Se remarcă astfel că procentul unităţilor şcolare, care vor fi autorizate se va majora, ceea ce reprezintă un lucru îmbucurător şi dătător de speranţe, ca în viitorul apropiat, majoritatea şcolilor de pe raza judeţului nostru să funcţioneze într-un mod corespunzător. Demersurile de obţinere a autorizaţiilor sanitare de funcţionare vor continua şi după începerea anului şcolar, această problemă fiind situată în permanenta atenţie a autorităţilor judeţene şi locale. ” a declarat prefectul Gheorghe Feneşer.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

11 septembrie 2014

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...