ALBA
Actualitate

Prefectul judeţului Alba pregăteşte o serie de controale la exploatările lemnoase

tfeneser1-300x283Prefectul judeţului Alba, Gheorghe Feneşer, pregăteşte o serie de controale la exploatările lemnoase din judeţ.

Această amplă acţiune de verificare se demarează de către Instituţia Prefectului – Judeţul Alba, din cauza faptului că pădurile din Alba sunt exploatate într-un mod mai mult decât necorespunzător, interesul faţă de mediul înconjurător al celor care se ocupă de exploatările lemnoase fiind aproape inexistent.

Toată lumea deplânge soarta pădurilor. În ultimii ani mai ales, de când inundaţiile sunt tot mai numeroase, am început să ne aducem aminte de păduri şi acuzăm defrişările masive într-un soi de autocompătimire care nu rezolvă problema.

Majoritatea dintre cei care ajung în pădure, cu treabă sau doar pentru a lua o gură de aer curat, nu respectă mediul înconjurător şi asta se vede după ceea ce lasă în urma lor.

Mai grav este că după cei care se ocupă de exploatările lemnoase rămâne un dezastru, un adevărat focar de infecţie care numai bine nu face pădurilor, şi-aşa afectate de tăierile masive.

În opinia mea, nişte controale la exploatările lemnoase sunt mai mult decât binevenite”, a precizat prefectul judeţului Alba.

În acelaşi context, prefectul Gheorghe Feneşer a subliniat faptul că verificarea autorităţilor vizează şi modul în care se respectă limita de tonaj. Conform informaţiilor primite de la Direcţia Silvică Alba, drumurile forestiere din judeţ au fost proiectate pentru circulaţia autovehiculelor de maximum 14-20 t. În prezent, se pare că excepţia de la regulă a devenit un obicei: autovehiculele transportă pe aceste drumuri şi câte 50 t, ceea ce, din punctul de vedere al autorităţilor, trebuie urmărit, verificat şi, acolo unde se va impune, sancţionat.

Prin controalele pe care le vom efectua la exploatările lemnoase şi prin care vom face verificări colaterale, pentru a vedea cum se desfăşoară în general activitatea de exploatare a lemnului, intenţionăm să tragem o concluzie foarte clară asupra modului în care tratăm pădurile şi mediul înconjurător în general.

Toată lumea trebuie să înţeleagă că degeaba ne plângem de faptul că nu mai avem păduri şi că natura se răzbună pe noi. De aceea, cei care încalcă legea trebuie ajutaţi să o cunoască şi să o respecte”, a mai declarat Gheorghe Feneşer, prefectul judeţului Alba.

Distribuie Acum

16 aprilie 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *