Actualitate, Social

Prefectul Feneşer: În Parlament se va lua o decizie pro-Roşia Montană

Feneser2Prefectul Gheorghe Feneşer crede că în Parlament se va lua o decizie pro-Roşia Montană, pro-investiţie, pentru că „nu poţi să fii nepăsător când vorbeşti despre 3.000-3.600 de locuri de muncă”.

Acum, mingea aş putea să spun că este în curtea Parlamentului. Parlamentul cred că este cel îndreptăţit, prin votul său, să ia decizia finală. Şi cred că va analiza foarte bine acest proiect şi sunt convins că va fi o decizie pro-Roşia Montană, pro investiţie. Cred că parlamentarii vor reflecta foarte bine înainte de vot”, a declarat, într-o conferinţă de presă, prefectul de Alba.

În ceea ce priveşte un posibil referendum naţional pe tema proiectului de la Roşia Montană, idee avansată de către şeful statului, Feneşer nu vede necesitatea organizării acestuia „atâta vreme cât cei din zonă şi-au spus punctul de vedere”, la referendumul din 9 decembrie.

Dacă acesta va fi organizat, prefectul nu crede că va fi validat, menţionând că procentul celor care s-au prezentat la ultimele referendumuri naţionale, dar şi la alegerile locale şi generale a fost scăzut.

Gheorghe Feneşer susţine că referendumul este o tergiversare a unei decizii. „Nu cred că avem nevoie de aşa ceva, să mai tergiversăm, să o mai lungim încă un an de zile pentru un referendum. Şi suntem cu toţii convinşi că nu va avea un efect pozitiv”, a declarat acesta.

În ceea ce priveşte protestele desfăşurate în ultimele zile în Piaţa Universităţii din Bucureşti, Gheorghe Feneşer a spus că ar fi curios să afle câţi dintre cei participă la acestea „ştiu să arate cu degetul pe hartă unde este Roşia Montană” şi câţi dintre aceia care ştiu să arate au fost la Roşia Montană. „Nu cred că procentul lor depăşeşte 2-3%”, a adăugat prefectul.

El a prezentat, în cadrul conferinţei de presă, câteva dintre beneficiile pe care le-ar aduce acest proiect, menţionând că în urma negocierilor, investitorul de la Roşia Montană a fost obligat să crească beneficiile pentru România. „Putem vorbi de-acum despre un proiect minier mult îmbunătăţit, care pune accentul pe problemele de mediu, dezvoltarea economică şi crearea de locuri de muncă pentru oameni”, a spus prefectul de Alba.

Acesta a menţionat că, „în momentul de faţă, prin ceea ce s-au angajat cei de la RMGC, nu mai trebuie să ne facem probleme vizavi de protecţia mediului în acea zonă”.

Feneşer a amintit că a avut o intervenţie pe tema acestui proiect la Ministerul Agriculturii. „Am cerut conducerii ministerului ca în condiţiile pentru aprobarea proiectului să fie incluse trei puncte, trei obiective de industrie alimentară – un abator cu fabrică pentu procesarea cărnii, o fabrică de procesarea laptelui şi un centru de fructe pentru recoltarea fructelor de pădure şi procesarea acestora”, a declarat prefectul, care a adăugat că investiţiile s-ar ridica la peste şapte milioane de euro şi ar crea peste 200 de locuri de muncă.

Marius Alexandru

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

4 septembrie 2013

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...