Stiri

Prefectul Feneşer apreciază măsurare riguroasă a concentraţiilor poluante emise

Joi, 26 februarie a.c. la sediul Instituţiei Prefectului s-a desfăşurat şedinţa Colegiului Prefectural a judeţului Alba, prezidată de prefectul Gheorghe Feneşer.

În cadrul şedinţei au fost dezbătute următoarele teme: stadiul realizării Planului de acţiuni pe anul 2014 cât şi planul de acţiuni prevăzute pentru anul în curs, pentru implementarea în judeţ a Programului de Guvernare 2013- 2016; informare privind activitatea desfăşurată de Agenţia pentru Protecţia Mediului în anul 2014; analiza modului în care au fost cheltuite sumele alocate pentru plata beneficiarilor de asistenţă socială în anul 2014.

În urma analizei stadiului de realizare a Planului de acţiuni pe anul 2014, a reieşit că a existat o preocupare constantă din partea reprezentanţilor serviciilor publice deconcentrate şi ale instituţiilor publice în vederea îndeplinirii obiectivelor propuse şi că acestea au fost realizate în totalitate.
Membrii Colegiului Prefectural au aprobat în unanimitate Planul de acţiuni pe anul 2015, stabilindu-se obiective concrete pentru toate instituţiile publice judeţene.

Raportul de activitate al Agenţiei pentru Protecţia Mediului a evidenţiat aspecte referitoare la monitorizarea privind calitatea aerului şi apelor; gestionarea deşeurilor, a substanţelor chimice periculoase, etc.

Prefectul Gheorghe Feneşer a atenţionat asupra necesităţii respectării cu rigurozitate a legislaţiei naţionale şi a directivelor Uniunii Europene privind protecţia mediului de către toţi agenţii economici şi instituţiile publice din judeţ. „Se impune efectuarea unor controale periodice la operatorii economici care desfăşoară activităţi industriale poluante ale mediul înconjurător. În cazul constatării unor abateri de la prevederile legale, vor fi aplicate sancţiuni care pot ajunge până la ridicarea autorizaţiei de funcţionare. Totodată, apreciez ca binevenită o măsurare riguroasă a concentraţiilor poluante emise, prin suplimentarea numărului de staţii de monitorizare a calităţii aerului în judeţul Alba, cu precădere în municipiul Sebeş. Consider că agenţii economici ar trebui să fie preocupaţi în găsirea de soluţii privind achiziţionarea de tehnologii moderne, cat mai puţin dăunătoare mediului înconjurător.” a precizat prefectul Gheorghe Feneşer.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

26 februarie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...