Actualitate, Stirea Zilei, Stiri

PREFECTUL DE ALBA: Autorizaţia de mediu pentru noua fabrică a Kronospan a fost suspendată

Miercuri, 14 ianuarie 2015, într-o conferinţă de presă prefectul de Alba, Gheorghe Feneşer, a declarat că Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor a suspendat procedura de acordare a autorizaţiei intergrate de mediu pentru noua fabrică de formaldehidă de la Sebeş (conform unei informări de la Ministerul Mediului, după cum precizează prefectul Feneşer).

Prefectul de Alba spune că a luat act de protestele de duminică, 11 ianuarie 2015, de la Sebeş, când peste 2.000 de persoane au protestat împotriva companiei austriece Kronospan.

Feneşer spune că Ministerul a primit 2 contestaţii (din partea Prima Natura Alba Iulia şi Centrului Independent pentru Protecţia Mediului Sebeş) privind decizia revizuirii autorizaţiei integrate de mediu pentru noua fabrică a Kronospan Sebeş.

Ministrul mediului a dispus demararea analizei contestaţiilor înregistrate. Pe perioada analizei, APM Alba nu poate elibera autorizaţia integrată de mediu.

De precizat că în autorizaţia de mediu, societatea din Sebeş este oligată să monteze o instalaţie de monitorizare a nivelului de formaldehidă emisă…

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

14 ianuarie 2015

About Author

Ziarul Apulum


6 COMMENTS ON THIS POST To “PREFECTUL DE ALBA: Autorizaţia de mediu pentru noua fabrică a Kronospan a fost suspendată”

  1. valentin….eu consider ca prefectul trebuia sa ia pozitie vis-a-vis de aceasta problema din proprie initiativa , doar si el traieste in Sebes .Da nu i rau nici asa….

  2. Autorizațiile mai nou se iau și se dau după cum ies oamenii în stradă. Așa prevede legea să se acorde autorizațiile??? Cum se poate așa ceva? Suntem în țara lui Papură-Vodă?

  3. Suntem in tara lui copy-paste, in tara lui merge si asa, tara lui treaca-mearga… tara in care ei polueaza, iar noi vom culege roadele….

  4. ,,Investitorii austriaci „profita din plin ,de coruptia si facilitatile guvernantilor ,pentru a face in Romania, ce la ei in tara nu si-ar permite !

    Toate companiile ,Austriece se comporta in maniera ofensatoare fata de tot ce reprezinta Romanesc …Trebuie verificati din toate punctele de vedere si impuse reguli si standarde cum sunt in Austria ,sau interzise in Romania !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...