Actualitate, Locale, Sanatate, Stiri, Stiri Sebes

Precizări importante ale managerului Spitalului Municipal Sebeș

„În calitate de reprezentant legal al Spitalului Municipal Sebeș consider important să informăm corect opinia publică din Sebeș, pe toți potențialii beneficiari ai serviciilor medicale oferite de spitalul nostru, cu privire la aspectele incorecte și nedrepte care au fost vehiculate în mediul on-line, în contextul pandemiei de coronavirus.

În cadrul primelor ședințe de situații de urgență, primarul Dorin Nistor a susținut importanța achiziționării de aparatură pentru funcțiile vitale și de echipamente de protecție pentru Spitalul Sebeș, iar apoi proiectul a fost supus aprobării consiliului local. Până la acest moment, în bugetul spitalului s-a virat, de la bugetul local al Municipiului Sebeș, suma de 950.900 lei, astfel: 407.580 lei pentru achiziționarea de aparatură medicală, 226.320 lei pentru achiziționarea de aparatură medicală, materiale dezinfecție și echipament de protecție, 317.000 lei subvenție de funcționare. În plus, donațiile făcute spitalului se datorează în bună parte cererilor făcute de instituția primarului, iar în această perioadă am beneficiat de donații de la companii în valoare de 250.000 lei, plus diverse produse, pentru care transmitem mulțumiri.

AM FĂCUT ACHIZIȚIE DE APARATURĂ MEDICALĂ NECESARĂ PENTRU COMPARTIMENTUL ATI, ÎN VALOARE TOTALĂ DE 442.977,5 LEI (FINANȚARE DE LA BUGETUL LOCAL AL MUNICIPIULUI SEBEȘ):

 • APARATE DE VENTILAȚIE 3 BUC., TERMEN DE LIVRARE 16 APRILIE
 • MONITOARE FUNCȚII VITALE 4 BUC., TERMEN DE LIVRARE 10 APRILIE
 • APRAT ASTRUP 1 BUC. LIVRAT
 • APARAT EKG 1 BUC. LIVRAT
 • INJECTOMATE 5 BUC. LIVRATE
 • TUBURI DE OXIGEN CU REGULATOR 20 BUC., TERMEN DE LIVRARE 1 APRILIE.
 • PULSOXIMETRU PORTABIL 5 BUC., TERMEN DE LIVRARE 10 APRILIE.

În magazia spitalului au intrat următoarele cantități de MATERIALE SANITARE:

 • BONETE SANITARE: 3.000 BUC.
 • BOTOȘEI UNICĂ FOLOSINȚĂ: 7.000 BUC.
 • HALATE UNICĂ FOLOSINȚĂ: 1.500 BUC.
 • COMBINEZOANE: 350 BUC.
 • MĂNUȘI NESTERILE: 69.700 BUC.
 • MĂȘTI: 14.923 BUC.
 • OCHELARI DE PROTECȚIE: 135 BUC.

SUNT COMANDATE ȘI ÎN CURS DE LIVRARE URMĂTOARELE MATERIALE:

 • COMBINEZOANE IMPERMEABILE: 50 BUC.
 • MĂȘTI: 5.000 BUC.
 • MĂȘTI FFP 2: 350 BUC.

PENTRU ACHIZIȚIA DE DEZINFECTANȚI ȘI ECHIPAMENTE DE PROTECȚIE A FOST ALOCATĂ SUMA DE 190.907 LEI DE LA BUGETUL LOCAL AL MUNICIPIULUI SEBEȘ.

    MULȚUMIM COMPANIILOR CARE NE-AU OFERIT SPRIJIN FINANCIAR.

 1. Am achiziționat un aparat de ventilație în valoare de 85.000 lei, din donația de 150.000 lei de la firmele ELIS, ALPIN 57 și OPREAN, iar din restul sumei a fost comandat echpament de protecție pentru personal.  
 2. Din donația de 100.000 lei primită de la compania Star Transmission Assembly s-a comandat echipament pentru curățenie profesional (cărucioare) – 20 buc. în valoare de 65.000 lei, termenul de livrare fiind 10 aprilie, iar restul sumei a folosită pentru achiziția de dezinfectanți.

PERSONALUL SPITALULUI MUNICIPAL SEBEȘ este compus din: 47 medici, alt personal cu studii superioare (farmaciști, chimiști,  biologi) – 8 persoane, 165 asistenți medicali, personal auxiliar medical – 82 persoane, TESA și deservire – 34 persoane.

Din achizițiile de materiale sanitare achiziționate au fost sprijinite și alte instituții locale: 27 de medici de familie, Direcția de Asistență Socială Sebeș, Poliția Locală și Poliția Municipiului Sebeș, Primăria Municipiului Sebeș, SPAP.

IMPORTANT!

 1. La Spitalul Municipal Sebeș sunt preluate în continuare urgențele minore, care necesită supraveghere medicală de specialitate, iar urgențele majore sunt preluate de către Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia. În conformitate cu prevederile Ordinului Comandantului Acțiunii, Secretar de Stat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, nr.74527/23.03.2020, au fost suspendate, pe o perioadă de 14 zile, internările pentru intervenții chirurgicale și investigații medicale spitalicești care nu reprezintă urgență și pot și reprogramate, precum și consultațiile programate/programabile în structurile ambulatoriului. 
 2. SECȚIA OBSTETRICĂ-GINECOLOGIE FUNCȚIONEAZĂ ÎN REGIM NORMAL, ÎN PERIOADA 23 MARTIE – 2 APRILIE 2020 FIIND ÎNREGISTRATE 17 NAȘTERI.
 3. Pacienții care solicită eliberarea de rețete, certificate medicale etc., pot lua legătura cu medicii specialiști, iar prin sistem on-line, beneficiază de acestea.

Contul RO39RNCB0011131414900001 aparține Asociației Spital Sf. Sofia Sebeș și pot fi făcute donații pentru a veni în sprijinul activității.

Vă mulțumim pentru parcurgerea acestor rânduri și vă rugăm să respectați în continuare toate măsurile de protecție comunicate de instituțiile abilitate. Vă dorim sănătate și echilibru, să menținem împreună o stare pozitivă, benefică pentru noi toți.

MANAGER,

JR. FRANCHINI ANCA


Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

2 aprilie 2020

About Author

Redactiealba


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...