Actualitate, Social

Precizare din partea companiei Roşia Montană Gold Corporation

foto: news-line.ro
foto: news-line.ro

Cu privire la afirmaţiile făcute în cadrul emisiunii „Ediţie specială”, difuzată de TVR în data de 16.09.2013, compania Roşia Montană Gold Corporation (RMGC) precizează următoarele:

1. RMGC acţionează şi a acţionat întotdeauna cu bună credinţă şi deplină respectare a cadrului legal. Practicile noastre de afaceri exclud orice tentativă de a eluda sau încălca dispoziţiile legale, inclusiv cele anti-corupţie.

2. Relaţiile dintre RMGC şi reprezentanţii scenei politice româneşti au fost întotdeauna caracterizate prin transparenţă şi deplină legalitate. Credem că mediul de afaceri şi cel politic trebuie să colaboreze pentru a contribui la prosperitatea unei naţiuni, dar numai în spiritul şi limita legii, precum şi ale eticii în afaceri.

Conform politicilor RMGC privind practicile de prevenire şi evitare a actelor de corupţie (document semnat de către toţi directorii, angajaţii, consultanţii şi partenerii de afaceri), contribuţiile adresate partidelor politice sau candidaţilor politici sunt strict interzise.

Mai mult decât atât, aderarea la Politica privind prevenirea si evitarea practicilor de corupţie este o obligaţie impusă de legislaţia bursieră canadiană (UK Bribery Act 2010, US Foreign Corrupt Practices 1977; Canadian Corruption of Foreign Public Officials Act 1999), la care atât Gabriel Resources, în calitate de companie listată la bursa din Toronto, cât şi RMGC, în calitate de societate subsidiară, trebuie să se conformeze.

Conducerea RMGC este obligată să semneze în fiecare trimestru un certificat prin care confirmă faptul că societatea nu a efectuat nicio plată interzisă. Totodată, auditorii interni şi externi revizuiesc în mod constant toate plăţile efectuate de companie, pentru a asigura conformitatea cu această politică.

3. Considerăm că dezbaterile sunt fireşti şi fac parte din dialogul democratic, dar refuzăm să fim implicaţi în dezbateri sau conflicte politice, cu atât mai mult când acestea implică afirmaţii sau declaraţii care ar putea să prejudicieze imaginea şi credibilitatea companiei noastre.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

17 septembrie 2013

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...