Actualitate, Stirea Zilei

Praznic luminat la Catedrala Arhiepiscopală din Alba Iulia. Fostul Episcop Emilian Bărdaș a fost omagiat la 40 de la întronizare

Zi specială pentru ortodocșii din Alba Iulia, care au omagiat ieri împlinirea a 40 de ani de când Episcopia de Alba Iulia a fost reînființată, prin întronizarea ca ierarh a celui care a fost ÎPS Emilian Birdaș. Totodată, în cadrul aceleiați slujbe a fost comemorată și trecerea în neființă a acestuia, moment care s-a petrecut în urmă cu 20 de ani.

După cum subliniază și reîntregirea.ro, marcarea acestui moment a început în dimineaţa zilei de sâmbătă, când, la ora 10:00, IPS Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei a binecuvântat bustul Episcopului Emilian Birdaş ridicat în parcul din centrul municipiului Alba Iulia şi a inaugurat piaţa şi strada din Alba Iulia ce vor purta de aici înainte numele fostului ierarh.

Ziua de duminică a avut în centru săvârşirea Sfintei Liturghii în Catedrala Reîntregirii de către un sobor de ierarhi (ÎPS Laurenţiu Arhiepiscop al Sibiului şi Mitropolit al Ardealului, ÎPS Irineu Arhiepiscop al Alba Iuliei, ÎPS Ioachim Arhiepiscop al Romanului şi Bacăului, PS Lucian Episcop al Caransebeşului, PS Andrei Episcop al Covasnei şi Harghitei), preoţi şi diaconi, după care a urmat slujba parastasului la 20 de ani de la mutarea la Domnul a Episcopului Emilian. În continuarea programului, în incinta complexului Catedralei Reîntregirii din Alba Iulia, a fost inaugurat salonul cu numele „Emilian Episcopul” şi au fost lansate două volume dedicate ierarhului omagiat.

Episcopul Emilian Birdaş a păstorit Eparhia Alba Iuliei între anii 1976 – 1990, de numele său fiind legate împliniri deosebite, lucru ce l-a aşezat cu dragoste firească în inimile şi amintirea preoţilor şi credincioşilor din Arhiepiscopia Alba Iuliei.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

22 februarie 2016

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...