Actualitate, Educatie

Prahova, Satu Mare, Neamț și Vrancea au fost ocupantele primelor locuri la Olimpiada interdisciplinară tehnică de la Sebeș

Olimpiada interdisciplinară tehnică de la Sebeș, desfășurată cu sprijinul Liceului Tehnologic Sebeș și al companiei Kronospan Sebeș, în calitate de sponsor principal, s-a încheiat după patru zile de concurs în care elevii liceelor din Prahova, Satu Mare, Neamț și Vrancea au demonstrat cele mai avansate cunoștințe în domeniul prelucrării lemnului.
Elevi de liceu din 23 de județe ale țării s-au înscris la olimpiada de anul acesta – prima competiție națională de profil de o asemenea anvergură. Liceul Tehnologic din Sebeș a câștigat drepturile de organizare pe baza participării cu succes la olimpiadele anterioare, de unde elevii sebeșeni s-au întors cu premii și diplome importante. Începând din anul 1995 și până în 2014, reprezentanții Liceului Tehnologic din Sebeș au luat peste 20 de premii la concursurile naționale și județene din aria de expertiză tehnologică.

Câștigătorii au plecat acasă cu premii importante oferite de Kronospan Sebeș, principalul pilon local în industria prelucrării lemnului: ceasuri, tablete, telefoane smart sau căști audio multifuncționale. “Este prima experiență de acest gen și s-a dovedit a fi una plăcută. Vreau să particip și la anul și să câștig locul I. Planul meu este să urmez Facultatea de Design Interior și să contribui la dezvoltarea industriei lemnului. Fără lemn nu am avea nici mobilier de calitate și nici sursă de energie și căldură”, spune Corneliu Cristea, de la Liceul Tehnologic Agro-Montan Romeo Constantinescu din Vălenii de Munte, județul Prahova. Corneliu Cristea a fost câștigătorul locului I la clasa a XI-a.

Și Vasile Titire, de la Liceul Tehnologic Simion Mehedinți din Vidra, județul Vrancea, câștigătorul locului I la clasa a XII-a, a fost la fel de încântat de participarea la Olimpiadă. “Sunt foarte fericit că am ajuns la această etapă, cea națională, și entuziasmat, în același timp, că am luat locul I. Am participat și anul trecut, dar fără să iau vreun premiu. Anul acesta m-am pregătit din timp pentru a-mi atinge țelul – premiul I și am reușit”.

Olimpiada interdisciplinară a transformat săptămâna trecută Sebeșul în centrul academic național în domeniul prelucrării lemnului. Toți cei implicați în organizarea competiției își asumă angajamentul ca și la anul să continue eforturile de implementare a acestui poriect. “Ne dorim să-i sprijinim pe viitorii specialiști în prelucrarea lemnului, iar rezultatele de anul acesta ne confirmă faptul că sunt mulți aceia care vor cu adevărat să aibă o carieră de succes în domeniu. Este important să înțelegem cu toții că educația academică a tinerilor și pregătirea lor riguroasă sunt cele mai importante garanții pentru viitorul nostru”, a declarat Oana Bodea, director PR Kronospan Sebeș.

Olimpiada de anul acesta a continuat o tradiție locală veche de sute de ani, meseria prelucrării lemnului fiind înrădăcinată mai cu seamă după anul 1900, când a devenit îndeletnicire predată din tată în fiu. Prima fabrică de pal din zonă a fost ridicată în anul 1965, iar industria a cunoscut o evoluție importantă în ultimii 50 de ani.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

15 aprilie 2015

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...