Actualitate, Stiri

Portalul spotransilvania.ro, un instrument de mediere electronică a muncii

portal SPOPersoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, firmele care caută personal, ONG-urile sau instituțiile publice care își caută angajații potriviți au la dispoziţie portalul www.spotransilvania.ro, un instrument de mediere electronică a muncii.Totul face parte dintr-un proiect finanţat prin fonduri europene, numit „SPO – Performanţă şi Calitate în Servicii”.

Portalul este activ de aproape un an de zile, însă în ultimele luni a înregistrat o creştere semnificativă a numărului de utilizatori. Acesta prezintă ofertele de locuri de muncă ale angajatorilor din regiunile Nord-Vest și Centru, precum și profile ale persoanelor aflate in căutarea unui loc de muncă din aceleași regiuni. Se pot căuta locuri de muncă după domeniul de activitate, localitatea, județul sau regiunea în care aceste locuri de muncă sunt disponibile și, bineînțeles, după numele ocupației.

Angajatorii care vor să-și înscrie oferta de locuri de muncă, trebuie să-și deschidă un cont mai întâi. Deschiderea unui cont și publicarea ofertei de locuri de muncă sunt gratuite. În afara publicării ofertei curente de locuri de muncă, portalul oferă și alte facilități, de asemenea gratuit, pentru angajatori:

■         gestionarea anunțurilor: se pot inactiva, modifica sau șterge anunțurile de locuri de muncă, oricând se dorește;

■         se pot consulta candidaturile persoanelor interesate la joburile oferite, candidaturi depuse prin intermediul portalului;

■         se pot căuta persoane potrivite, printre persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înscrise pe portal, li se pot vizualiza CV-ul și se poate intra în legătura cu aceste persoane.

În cazul unei persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, se poate consulta oferta curentă de joburi și dacă nu are cont deschis pe portal. Se pot vizualiza joburile disponibile în județele din cele două regiuni, Nord-Vest și Centru, sau se poate răsfoi oferta de joburi curentă după domeniul de activitate.

Dacă o persoană aflată în căutarea unui loc de muncă își deschide și un cont pe portal, lucru complet gratuit, va avea posibilitatea:

■ de a căuta și candida la joburile înscris pe portal;

■ de a-și construi CV-ul, care va fi transmis angajatorilor automat în cazul în care va candida la un job prin intermediul portalului;

■ de a tipări CV-ul, pentru a-l folosi în candidaturi pentru alte joburi decât cele înscrise pe portal;

■ de a contacta angajatori în legătură cu joburile oferite sau de a putea fi contactat de către angajatori, pentru a i se oferi un loc de muncă.

În ultimele 3 luni s-au înscris pe portalul www.spotransilvania.ro un număr de 317 de persoane, din care 295 de persoane au fost asistate de către consilierii antrenori, consultanții de proiect, consilierul expert pe termen scurt și asistenții regionali. Astfel, la momentul actual, pe portal, sunt înscriși 929 de persoane, din care 783 de persoane au fost asistate de către experți și 146 persoane s-au înscris singuri pe portal.

Totodată s-au înregistrat pe portal 33 de firme noi care oferă locuri de muncă vacante, ridicând numărul acestora la 134 de firme, iar 168 persoane au fost selectate pentru a candida pe locurile de munca vacante.

Față de alte portaluri de job-uri www.spotransilvania.ro are o secțiune dedicată formării profesionale. Portalul de joburi preia periodic informații de pe portalul de instruire www.e-calificare.ro, pentru ca persoanele aflate in șomaj să poată afla rapid informații despre posibilitățile de calificare sau recalificare profesională.

Un alt aspect important este acela că datele de pe portal pot fi accesate direct de beneficiarii AJOFM Sălaj și, în curând, AJOFM Alba prin intermediul touch-screenurilor amplasate în sediile agențiilor locale și punctelor de lucru din cele două județe.

După finalizarea proiectului, la 1 februarie 2015, portalul va rămâne activ şi va fi gestionat în continuare de partenerul privat din proiect.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

25 martie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Scrie-ne pe Messenger
Loading...