Actualitate, Politica

Ponta face studenților un cadou la început de an universitar-chirii mărite pentru garsoniere și apartamente

foto: victorponta.ro
foto: victorponta.ro

Ponta introduce contribuția obligatorie la asigurările de sănătate pentru persoanele care au venituri din chirii, astfel impozitarea chiriilor va ajunge la peste 20%.

Guvernul Ponta nu face alt ceva decât să sporească evaziunea fiscală pe de o parte și să crească nivelul chiriilor pe de alta, afectând în acest fel mai ales tinerii, care nu își pot permite să cumpere o casă și locuiesc cu chirie!

Ponta speră ca va avea contribuții mai mari la buget, dar efectul va fi total invers, încurajând astfel evaziunea fiscală. Statul ar putea pierde astfel și cei 16% pe care îi lua din impozitul pe venit, pentru că, așa cum arată realitatea, proprietarii pentru a nu mări prețul chiriei, și așa ridicat, vor prefera să nu mai înregistreze contractele, banii încasați astfel vor merge în ‘economia subterană’.

Pe de altă parte cei care vor face contracte vor ridica prețul chiriei pentru a-și acoperi taxele datorate statului, iar această majorare se va simți în buzunarul celor care locuiesc cu chirie, în majoritatea lor tineri și mai ales studenți.

TDL solicită guvernului Ponta să nu emită această ordonanță de urgență, iar dacă a fost emisă să fie anulată și să se gasescă alte modalități de a aduce bani la buget. Scoaterea economiei negre la suprafața și nu adâncirea ei este soluția pentru a avea mai mulți bani la bugetul de stat!

Cătălin Burcescu, Purtător de cuvânt TDL

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

20 septembrie 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...