Actualitate, Stiri

Poliţiştii şi-au promovat meseria în faţa elevilor din Alba

DSCN0037_resizeÎn cadrul activităţilor prilejuite de sărbătorirea la 25 martie a Zilei Poliţiei Române, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a prevăzut, şi în acest an, activităţi de promovare a profesiei de poliţist, în rândul elevilor din liceele judeţului Alba.

Astfel, poliţişti ai Serviciului Resurse Umane au fost prezenţi, încă de la începutul săptămânii trecute la Colegiile Horea Cloşca şi Crişan, Apulum şi Economic din Alba Iulia precum şi la Liceul Sportiv din municipiul reşedinţă de judeţ unde, s-au întâlnit cu elevii claselor a XII-a.

Acestora le-au fost prezentate şcolile din subordinea Ministerului Afacerilor Interne care pregătesc agenţi şi ofiţeri de poliţie precum şi condiţiile pe care un candidat trebuie să le îndeplinească, pentru a participa la concursul de admitere la o şcoală de poliţie.

Ieri 18 şi azi, 19 martie, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună cu cei de la proximitate şi rutieră au fost prezenţi în la Colegiile Naţionale Lucian Blaga din Sebeş, Titu Maiorescu din Aiud şi Dorin Pavel din Alba Iulia unde, au promovat profesia de poliţist, prezentând importanţa poliţistului în societate şi oferta educaţională a şcolilor de poliţie, pentru anul şcolar 2014/2015.

Astfel de activităţi vor fi desfăşurate şi mâine 20 martie a.c., când poliţiştii vor fi prezenţi la Colegiul Tehnic Alexandru Domşa din Alba Iulia şi la Liceul de Arte Regina Maria din Alba Iulia.

La finalul dezbaterilor elevilor le-a fost reamintit faptul că, data de 25 martie are pentru poliţişti o însemnătate deosebită, în această zi fiind sărbătorită Ziua Poliţiei Române.

Elevii au fost invitaţi să viziteze sediul inspectoratului, luni, 24 martie, între orele 10.00 – 13.00, când va fi organizată Ziua Porţilor Deschise.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

19 martie 2014

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...