Actualitate, Stiri

Poliţiştii rutieri au acţionat şi la sfârşitul săptămânii trecute, pentru prevenire accidentelor rutiere

tdsc08354La sfârșitul săptămânii trecute, poliţiştii rutieri din Alba, au acţionat pe raza întregului judeţ, în scopul prevenirii accidentelor rutiere, în special a celor datorate vitezei excesive.

Pentru încălcarea prevederilor privind circulaţia pe drumurile publice, poliţiştii au sancţionat 257 de conducători auto, cu amenzi în valoare totală de 43.195 lei.

Cele mai multe sancţiuni (153), au fost aplicate pentru depăşirea regimului legal de viteză.

Totodată, au fost reţinute 6 permise de conducere, un certificat de înmatriculare şi constatate 4 infracţiuni la regimul rutier.

La data de 08.02.2014, ora 12.48, poliţiştii Serviciului Rutier Alba, au oprit, pentru control, pe DN 7, la km 337, în afara localităţii Vințu de Jos, un autoturism condus de C.V., de 31 de ani, din municipiul Brăila.

În urma verificărilor efectuate de poliţişti a rezultat că şoferul avea permisul de conducere suspendat, motiv pentru care, pe numele său, a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoana căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 335, al. 2 din Codul Penal.

La data de 09.02.2014, orele 05.35, poliţiştii Biroului Rutier Alba, în timp ce desfășurau activităţi de supraveghe şi control a traficului rutier pe strada Ferdinand I din municipiu, au observat un autoturism ce prezenta avarii în partea din faţă.

Au identificat-o pe conducătoarea autoturismului, D.M.D., de 35 de ani, din Cugir şi, întrucât emana miros de alcool, au testat-o cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de  0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat.

D.M.D. a fost condusă la spitalul din Alba Iulia unde i-a fost recoltată probă de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Faţă de conducătoarea auto se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, faptă  prevăzută şi pedepsită de art. 336 alin.1 din Codul Penal.

La data de 08.02.2014, ora 21:00, poliţiştii patrulei intercomunale din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Blaj, l-au depistat pe B.M., de 24 de ani, din Sebeş, în timp ce conducea un moped, prin localitatea Lunca, fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.

Faţă de mopedist cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere, faptă prevăzută de art. 335 din Codul Penal.

 Amplasarea radarelor în data de 11.02.2014

Drumul Naţional 1 – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 1 – Alba Iulia – Sebeş – Cut – Cunţa

Drumul Naţional 1 – Alba Iulia –Sântimbru – Oiejdea

Drumul Naţional 7 – Săliştea – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 7-Alba Iulia – Șibot – limită judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 14 B  – Blaj – Şona – Jidvei – Cetatea  de Balta – Bălcaciu – Biia

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori – Daia Romana

Drumul Naţional 74 A – Câmpeni –Vadu Moţilor – Albac

Drumul Naţional 74 – Alba Iulia – Micești – Ighiu

Drumul Naţional 74 – Abrud –– Bucium Cerbu – Zlatna – Feneş

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Drumul Județean 750 C – Teiuş – Stremţ

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

10 februarie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...