Stiri, Stiri Aiud, Stiri Apuseni, Stiri Blaj, Stiri Cugir, Stiri Ocna Mures, Stiri Sebes, Stiri teius

Polițiștii din cadrul IPJ Alba au reținut pentru 24 de ore un bărbat din Bistrița acuzat de înșelăciune

Marți, 29 ianuarie, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din IPJ Alba au reţinut pentru o perioadă de 24 de ore un bărbat de 39 de ani, din municipiul Bistriţa, care este cercetat sub aspectul săvârşirii infracțiunii de înşelăciune.

În sarcina acestuia s-a reţinut faptul că, pe parcursul lunii ianuarie 2019 ar fi apelat telefonic 5 persoane din judeţul Alba, şi, recomandându-se stareţ al unei mănăstiri, le-ar fi determinat să depună într-un cont, sume de bani reprezentând un ajutor financiar pentru o fetiţă bolnavă de cancer ce ar fi urmat să fie tratată în Belgia. Ulterior, bărbatul şi-ar fi însuşit banii şi i-ar fi folosit în interes personal.

Din cercetările efectuate de poliţişti a rezultat că, folosindu-se de acelaşi mod de operare, bărbatul ar fi reuşit să înşele alte 25 de persoane din alte judeţe ale ţării, cu suma totală de 24.320 de lei.

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice, sprijiniţi de poliţiştii Serviciului pentru Acţiuni Speciale au făcut o percheziţie la domiciliul acestuia, ocazie cu care au găsit documente bancare şi înscrisuri care dovedesc activitatea sa infracţională dar şi telefoane mobile şi cartele SIM care ar fi fost folosite la comiterea faptelor de înşelăciune.

În cursul zilei de miercuri, 30 ianuarie, reţinutul a fost prezentat procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

La documentarea activităţii infracționale a acestuia, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Direcţiei Operaţiuni Speciale – IGPR.
Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

30 ianuarie 2019

About Author

Redactiealba


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...