Actualitate, Evenimente, Stiri

Poliţiştii din Alba efectuează 9 percheziţii la domiciliile unor persoane din Cluj, suspectate de trafic cu maşini furate

În cursul zilei de azi, poliţiştii din cadrul IPJ Alba efectuează 9 percheziţii la domiciliile a patru persoane din judeţul Cluj despre care există suspiciunea că sunt implicate în activităţi de trafic cu maşini de lux,  sunt furate din Italia.

Potrivit IPJ Alba, în această dimineaţă, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba sprijiniţi de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, precum şi de poliţişti ai serviciilor de operaţiuni speciale Alba şi Cluj, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, efectuează simultan 9 percheziţii la domiciliile a patru persoane din judeţul Cluj care sunt bănuite de trafic de maşini de lux, furate din Italia.

Dosarul se află în instrumentare la Serviciul de Investigaţii Criminale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, în care, faţă de cele patru persoane sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de: tăinuire, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, înşelăciune, complicitate la înşelăciune, instigare la uz de fals şi participaţie impropie la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

La acţiune vor participa 39 de poliţişti dintre care 26 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba şi 13 poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj.

Pe baza mandatelor de aducere emise pe numele celor 4 suspecţi, aceştia vor fi aduşi la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba pentru cercetări şi dispunerea măsurilor legale.

Din cercetările efectuate până în prezent, a rezultat că în perioada 2013 şi până în prezent, grupul infracţional menţionat, cu complicitatea mai multor cetăţeni italieni, care introduc autoturismele furate din Italia pe teritoriul României, a indigenizat 5 autoturisme de lux (an fabricaţie 2012, 2013), din gama mărcilor BMW, MERCEDES şi AUDI, cauzând prin aceste fapte un prejudiciu estimat la 520.000 lei.

După înmatriculare D.I.M. şi P.L.M. se ocupau cu înstrăinarea autoturismelor în cauză către terţe persoane, inducându-le în eroare şi înşelându-le cu sumele de bani pe care respectivele persoane le achită pentru achiziţionarea autoturismelor.

Probatoriul administrat până la acest moment în cauză, s-a efectuat cu sprijinul I.P.J. Cluj – Serviciul de Investigaţii Criminale, Direcţia de Operaţiuni Speciale – S.O.S. Alba, S.O.S. Cluj şi Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a celor 4 persoane în legătură cu care există suspiciuni de comiterea infracţiunilor menţionate, identificarea eventualilor complici şi recuperarea prejudiciilor cauzate prin faptele lor.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

14 iulie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...