Actualitate

Poliţiştii din Alba au pregătit şi în acest an concursuri şi surprize de 1 IUNIE – ZIUA INTERNAŢIONALĂ A COPILULUI

Continuând tradiţia ultimilor ani, pentru marcarea Zilei Internaţionale a Copilului, 1 Iunie, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, împreună cu Consiliul Judeţean Alba şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba organizează în perioada 25 mai – 5 iunie 2015, activităţi cu caracter educativ-preventiv dedicate copiilor.
Poliţişti ai Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, Serviciului Rutier, poliţiilor din Alba Iulia, Sebeş, Aiud şi Cîmpeni, alături de reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Alba şi cadre didactice, vor fi alături de şcolari şi preşcolari, în cadrul unor concursuri de educaţie rutieră şi a unor lecţii deschise, cu tematică informativ – preventivă.

Astfel, luni, 25 mai a.c., între orele 11.00 – 13.00, la Şcoala Generală „Avram Iancu” din municipiul Alba Iulia va avea loc „confruntarea” patrulelor şcolare constituite la nivelul unităţilor de învăţământ din judeţul Alba, în cadrul concursului „Patrule Şcolare în acţiune”.

Mercuri, 27 mai la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 11 din Alba Iulia, preşcolari din toate grădiniţele municipiului se vor întrece în cadrul concursului cu titlul „Micii Pietoni”, iar vineri, 29 mai, la Grădiniţa cu program prelungit „Primii Paşi” din municipiul Aiud, copii din grupele mari ale grădiniţelor din Aiud îşi vor expune lucrările în cadrul expoziţiei de colaje „Atenţie! Circul şi eu!”.

Luni, 2 iunie, în curtea Școlii Generale din Cîmpeni, preşcolari şi şcolari îşi vor demonstra talentul la desen în cadrul concursului tematic de desene pe asfalt intitulat „O lume de copii – o lume sigură!”, iar joi, 4 iunie, la sale de sport a Liceului cu Program Sportiv din municipiul Sebeş, se va desfăşura concursul „Educaţie Rutieră – Educaţie pentru Viaţă” – etapa județeană, la care vor participa elevi de gimnaziu şi liceu. Acest concurs va avea 3 probe, una teoretică, de cunoaştere a regulilor de circulaţie rutieră şi două probe practice, de îndemânare în parcurgerea unui traseu cu bicicleta în poligon şi respectarea regulilor de circulaţie de către biciclişti, în parcul școală.

Vineri, 5 iunie, între orele 09.00 – 13.00, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, alături de poliţişti de la rutieră, vor susţine la Centrul de Informare și Educație Rutieră, din cadrul Palatului Copiilor din Alba Iulia, lecţii de educaţie rutieră la care sunt aşteptaţi preşcolari şi școlari ai claselor primare din unităţi de învăţământ din judeţ.

Şi în acest an, copiii care vor participa la activităţile organizate de poliţişti, pentru aniversarea Zilei Internaţionale a Copilului, vor beneficia de premii constând în diplome, medalii, rechizite, articole sportive, gadjeturi, jocuri şi dulciuri ce vor fi asigurate de Consiliul Judeţean Alba, partener tradiţional al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba în proiectele educative.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

22 mai 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...