Actualitate, Stirea Zilei

Poliţist din Aiud condamnat la închisoare cu suspendare pentru luare de mită

Un poliţist din Aiud, Copil Daniel Fănel a fost condamnat de Curtea de Apel Alba Iulia la trei ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită.

„Admite apelul declarat de inculpatul C. D. F. împotriva sentinţei penale nr. 11/26.01.2015 pronunţată de Tribunalul Alba în dosar nr. 6305/107/2013. Desfiinţează sentinţa penală atacată sub aspectul modului de soluţionare a laturii penale şi rejudecând cauza: Admite cererea de schimbare a încadrării juridice din infracţiunea de luare de mită în formă continuată, prev. de art. 254 alin.1 C.pen. anterior raportat la art.6, art.7 alin.1 din Legea nr.78/2000 modificată, cu aplicarea art. 41 alin.2 C.pen. anterior în infracţiunea de luare de mită, prev. de art. 254 alin.1 C.pen. anterior raportat la art.6, art.7 alin.1 din Legea nr.78/2000 modificată. Stabileşte faptul că lege penală mai favorabilă este C.pen. anterior. În baza art. 396 alin.1 şi 2 C.pr.pen. condamnă inculpatul C. D. F. la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de luare de mită, prev. de art. 254 alin.1 C.pen. anterior raportat la art.6, art.7 alin.1 din Legea nr.78/2000 modificată. În baza art. 81 C.pen. raportat la art. 82 C.pen. anterior suspendă condiţionat executarea pedepsei pe o perioadă de 5 ani, ce constituie termen de încercare pentru condamnat şi care se compune din cuantumul pedepsei închisorii aplicate, la care se adaugă un interval de timp de 2 ani. Atrage atenţie inculpatului asupra nerespectării dispoziţiilor art. 83 C.pen. anterior. Menţine dispoziţia referitoare la confiscare şi celelalte dispoziţii din sentinţa penală atacată în măsura în care nu contravin prezentei decizii penale. În temeiul art. 275 alin. 3 C.pr.pen. cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Suma de 75 lei reprezentând onorariul apărătorului desemnat din oficiu pentru apelant va fi avansată din fondurile Ministerului Justiţiei. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din 26.05.2015” se arată în minuta Curţii de Apel Alba Iulia.

Vă reamintim că vineri, 27 septembrie 2013, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba împreună cu ofițerii din cadrul Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.)—Serviciului Județean Anticorupție (S.J.A.) Alba au prins în flagrant un agent de poliție din cadrul I.P.J. Alba—Poliția mun. Aiud, Compartimentului de Poliție Rutieră în timp ce primea suma de 250 lei de la un investigator sub acoperire autorizat în cauză, pentru a nu-și îndeplini atribuțiile de serviciu, respectiv pentru a nu-l sancționa contravențional și a nu dispune suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Cauza a fost înregistrată la Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba ca urmare a sesizării din oficiu cu privire la faptul că, la data de 30.01.2013, agentul de poliție a mai solicitat și primit suma de 150 lei de la un lucrător din cadrul D.G.A. cu ocazia efectuării unui test de integritate, în același scop de a nu dispune măsurile legale cu ocazia constatării abaterilor contravenționale săvârșite.

Cu ocazia constatării infracțiunii flagrante și a cercetărilor efectuate ulterior a fost găsită suma primită de agentul de poliție și au fost ridicate mai multe procese verbale întocmite de acesta în perioada 2010-2013, care aveau mențiunea anulat sau care nu au fost predate persoanelor contraveniente (toate cele trei exemplare), urmând a se efectua verificări cu privire la modul de implementare și trimiterea lor în debit.

La data de 27.09.2013 a fost dispusă începerea urmăririi penale față de agentul de poliție sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită prev. de art. 254 alin. 1 Cod Penal rap. la art. 6 și 7 alin. 1 din Legea 78/2000, fiind dispusă cercetarea învinuitului în stare de libertate.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

26 mai 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...