Actualitate

Poliţist din Aiud cercetat pentru luare de mită

politiaVineri, 27 septembrie a.c., procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba împreună cu ofițerii din cadrul Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.)—Serviciului Județean Anticorupție (S.J.A.) Alba au prins în flagrant un agent de poliție din cadrul I.P.J. Alba—Poliția mun. Aiud, Compartimentului de Poliție Rutieră în timp ce primea suma de 250 lei de la un investigator sub acoperire autorizat în cauză, pentru a nu-și îndeplini atribuțiile de serviciu, respectiv pentru a nu-l sancționa contravențional și a nu dispune suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Cauza a fost înregistrată la Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba ca urmare a sesizării din oficiu cu privire la faptul că, la data de 30.01.2013, agentul de poliție a mai solicitat și primit suma de 150 lei de la un lucrător din cadrul D.G.A. cu ocazia efectuării unui test de integritate, în același scop de a nu dispune măsurile legale cu ocazia constatării abaterilor contravenționale săvârșite.

Cu ocazia constatării infracțiunii flagrante și a cercetărilor efectuate ulterior a fost găsită suma primită de agentul de poliție și au fost ridicate mai multe procese verbale întocmite de acesta în perioada 2010-2013, care aveau mențiunea anulat sau care nu au fost predate persoanelor contraveniente (toate cele trei exemplare), urmând a se efectua verificări cu privire la modul de implementare și trimiterea lor în debit.

La data de 27.09.2013 a fost dispusă începerea urmăririi penale față de agentul de poliție sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită prev. de art. 254 alin. 1 Cod Penal rap. la art. 6 și 7 alin. 1 din Legea 78/2000, fiind dispusă cercetarea învinuitului în stare de libertate.

În cauză urmează a fi continuate cercetările pentru stabilirea întregii activități infracționale.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

30 septembrie 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...