Actualitate

Poetul Aurel Pantea la ceas aniversar de Ziua Mondială a Poeziei

Poetul Aurel Pantea, laureat al Premiului Național de Poezie ,,Mihai Eminescu” Opera Omnia pe anul 2017 va fi aniversat de Ziua Mondială a Poeziei de către Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba la Centrul Cultural Castel Sâncrai.

Miercuri, 21 martie 2018, începând cu orele 17,00 va avea loc la Centrul Cultural Castel Sâncrai un evenimentul cultural ce va aduce în atenția comunităților din județele Alba și Mureș opera și activitatea pe tărâm cultural a președintelui Filialei Alba-Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România, profesor universitar doctor Aurel Pantea, scriitor și critic literar. Evenimentul este ocazionat atât de ziua de naștere a poetului ,,aflată pe tărâm de primăvară” cât și de primirea de către acesta, în acest an, a Premiului Național de Poezie ,,Mihai Eminescu” opera Omnia pentru anul 2017.

Proiectul face parte din Programul minimal 2018 al Biblioteci Județene ,,Lucian Blaga” Alba 8 IDENTITATE ȘI VALORI CULTURALE/8.3 Cafenea culturală-Aniversări culturale, și este un proiect dedicat identificării, promovării și valorificării creatorilor din domeniul cultură.

Organizatorii evenimentului sunt Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba, în parteneriat cu Filiala Alba-Hunedoara a USR și Centrul de Cultură ,,Augustin Bena” Alba.

Aurel Pantea s-a născut la 10 martie 1952 în comuna Chețani, județul Mureș. A absolvit Facultatea de Filologie a Universității ,,Babeș – Bolyai” din Cluj Napoca. A început activitatea literară ca redactor la revista ,,Echinox”. Din 1989 este redactor la revista ,,Vatra” din Târgu Mureș iar în 1990 pune bazele revistei ,,Dicobolul” ca redactor-șef, calitate pe care o deține și azi. Din 1990 este membru Uniunii Scriitorilor România, iar în 2006 pune bazele Filialei Alba – Hunedoara a USR fiind președintele acesteia încă de la înființare.

Activitatea sa scriitoricească a fost încununată cu editarea a zeci de cărți de proză și poezie și cu numeroase premii primite, totul încununat cu decernarea la Botoșani în luna ianuarie a Premiului Național de Poezie ,,Mihai Eminescu”.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

20 martie 2018

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...