Politica

PNL: Victor Ponta a blocat chetuieli de 10 miliarde lei pe primul trimestru şi se laudă cu excedent bugetar de 4 miliarde lei

.
Este condamnabil faptul că Victor Ponta va compromite încă o dată unele măsuri fiscale bune, apreciate de mediul de afaceri şi de români, prin modul de fundamentare şi implementare, măsuri care ar putea asigura o creştere economică robustă, mai multe locuri de muncă şi creşterea puterii de cumpărare a populaţiei. Din păcate, Victor Ponta nici măcar nu vrea să audă criticile bine fundamentate pe care le-au adus atât Fondul Monetar Internaţional, Consiliul Fiscal, Banca Naţională a României cât şi mediul de afaceri. Toate aceste instituţii spun la unison, că România are nevoie de o relaxare fiscală, dar în condiţii de sustenabilitate, pentru a se evita tăierea banilor de la investiţii sau riscul introducerii de noi impozite şi taxe, lucru care ar conduce la compromiterea tuturor măsurilor bune. Din datele preliminare pentru trimestrul I, rezultă un execedent de 4 miliarde lei creat prin tăierea de cheltuieli, în loc de un deficit programat de 6 miliarde lei, ceea ce înseamnă un minus de 10 miliarde lei în economie, cu efecte negative asupra a câtorva sute de mii de firme.
Victor Ponta trebuia să facă un singur lucru: să îmbunătăţească colectarea veniturilor la bugetul statului prin reducerea marii evaziunii fiscale, pentru a crea spaţiul fiscal suficient pentru implementarea măsurilor de reducere a impozitelor şi taxelor.
Victor Ponta se laudă cu un excedent bugetar pe primul trimestru, dar uită să le spună românilor că acesta este rezultatul tăierii cheltuielilor de investiţii publice, cu efecte devastatoare asupra locurilor de muncă şi creşterii economice.
Un alt aspect pe care nu l-a înţeles Victor Ponta în implementare măsurilor de reducere a fiscalităţii, îl reprezintă momentul optim implementării acestor măsuri. Toate lumea spune că mediul de afaceri are nevoie acum, astăzi, de o reducere a impozitării, corelată cu respectarea programului investiţional asumat prin Legea bugetului de stat pentru anul 2015. Pentru că ne-am obişnuit deja cu modul de guvernare al lui Victor Ponta din ultimii trei ani de zile, putem anticipa cu o rată mică de eroare faptul că Victor Ponta va implementa doar pentru propria imagine publică o parte din măsurile fiscale anunţate, implementare care se va baza pe rectificări bugetare negative în cursul anului 2015 şi pe încă o sacrificare a cheltuielilor pentru investiţiile publice.

Gheorghe IALOMIŢIANU

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

1 aprilie 2015

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...