Actualitate, Politica, Stirea Zilei, Stiri

PNL strânge semnături pentru revocarea lui Tăriceanu din funcţia de preşedinte al Senatului

Senatorul Teodor Atanasiu, prim-vicepreşedintele PNL, a declarat miercuri, 11 februarie, că liberalii au început strângerea de semnături pentru proiectul de hotărâre privind revocarea lui Călin Popescu Tăriceanu din funcţia de preşedinte al Senatului.

„E unul dintre obiectivele noastre să creăm o majoritate la Senat şi să schimbăm conducerea Senatului. Normal că am început să strângem semnături pentru proiectul de hotărâre în cadrul grupului de senatori ai PNL, urmând ca după aceea să ne adresăm şi altor senatori, sperând să facem o majoritate care să voteze pentru acest proiect de hotărâre”, a declarat Teodor Atanasiu.

Până în prezent au semnat şi o serie de parlamentari neafiliaţi (foşti PSD, PMP sau PP-DD) care au fost prezenţi la şedinţa de plen de miercuri, 11 februarie.

Revocarea preşedintelui Senatului ar putea avea loc săptămâna viitoare, spune Atanasiu.

Printre motivele invocate pentru înlocuirea lui Călin Popescu Tăriceanu de la şefia Senatului se numără şi faptul că, în urmă cu o săptămână, actualul preşedinte al Senatului a încuviinţat încălcarea regulamentului prin nealocarea unei poziţii de membru în Biroul Permanent al Senatului din partea PNL, conform algoritmului politic.

Călin Popescu Anton Constantin Tăriceanu, fost preşedinte al PNL-ului, este unul din aliaţii de încredere ai Guvernului PSD condus de Victor Ponta.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

11 februarie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...