Politica

PNL şi PDL au început munca în echipă. Mircea Hava: „Vom câştiga alegerile prezidenţiale”

mircea havaNoul partid politic format din PNL şi PDL începe să funcţioneze la Alba Iulia iar dovada este prima conferinţă de presă comună la care au participat liderii locali ai celor delor două „culori”. Primarul Mircea Hava, vicepreşedintele CJ Florin Roman şi deputatul Dan Coriolan Simedru s-au aşezat, vineri, la aceeaşi masă pentru a discuta despre doctrine, candidaţi şi alte lucruri „administrative”.

„Negocierile sunt finalizate am participat la toate mai puţin la una, nu a fost nicio bătălie de orgolii a fost o discuţie între oameni aşezaţi între oameni care vor să facă un mare partid.” a declarat primarul Mircea Hava.
Edilul a mai precizat că ceea ce contează în acest moment este câştigarea alegerilor din septembrie.
„Nu contează foarte mult semnul sau imnul, contează ca avem un candidat comun la prezidenţiale. Toate comunicările legate de nume de siglă care vor fi finale le vor face preşedinţii celor două partide.
Deja avem un statut, a fost modificat în ultima întâlnire o sa avem un sistem de organizare mai mare va fi format din cele două birouri politice, o să vedem dacă va exista un mic comitet director format din 10-12 oameni care să ducă treburile oştii între întâlnirile mari.” a mai precizat acesta.

Hava a mai spus că se doreşte ca în jurul marelui partid de dreapta să se adune toate forţele de dreapta.
„Cu MRU au fost deja discuţii a şi semnat. Toţi ar trebuii să vină să se adauge în marele partid de dreapta.”

În ceea ce priveşte conducerea formaţiunii acesta va funcţiona cu doi preşedinţi până la alegerile care vor avea loc în 2015.

Liderul PDL a vorbit şi despre doctrina noului partid despre care spune că este şi liberală şi conservatoare şi populară. „Suntem din punct de vedere european un partid popular.”

Echipele de negociere au fost formate:

Cele două echipe vor fi conduse de Mircea Hava şi Teodor Atanasiu iar din ele vor face parte de la PDL, prim-vicepreședintele Ion Dumitrel, prim-vicepreședintele Marius Ceteraș, secretarul general Marius Hațegan, vicepreședintele Alexandru Pereș, vicepreședintele PDL Alba și primarul Blajului Gheorghe Rotar și vicepreședintele Sorin Bumb, iar din partea PNL, vicepreședintele PNL Alba și primarul Aiudului Horațiu Josan, consilierul județean Cristian Pașca, deputatul Dan Simedru, președintele PNL Alba Iulia și vicepreședintele Consiliului Județean Alba Florin Roman, vicepreședintele PNL Alba și primarul Cugirului Adrian Teban și vicepreședintele PNL Alba și primarul Cîmpeniului Călin Andreș. e prezidenţiale”

„Vom câştiga alegerile prezidenţiale”

În cadrul conferinţei de presă s-a adus în discuţie şi candidatul comun pe care îl vor avea pentru alegerile din toamnă. Primarul nu a vrut să dezvăluie un nume însă spune că luni va fi prezentat candidatul PNL-ului după care se va face un sondaj între candidatul liberalilor şi al PDL-ului iar în luna august se va afla numele celui care se va lupta pentru fotoliul de preşedinte al României.
„Până atunci vom funcţiona ca PNL plus PDL încă nu pot să spun care va fi numele alianţei, s-ar putea să fie Uniunea Creştin Liberală sau altceva.” a mai precizat acesta.

 

 

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

18 iulie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...