Actualitate, Politica

PNL propune noi membri pentru Comisia privind modificarea Constituției

Grupurile parlamentare ale Partidului Național Liberal vor înainta, săptămâna aceasta, propunerile pentru completarea Comisiei comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru elaborarea proiectului de modificare a Constituției, a anunțat , Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL.

”Am demarat procedurile parlamentare la nivelul celor două grupuri din Senat și din Camera Deputaților pentru înlocuirea cu noi nume a pozițiilor Partidului Național Liberal în această comisie. Considerăm că este absolută
nevoie ca actualizarea componenței acestei comisii parlamentare să fie un subiect de interes pentru toate partidele politice, care pot profita de plenul reunit de săptămâna acesta pentru a face propriile propuneri. În mod evident, este nevoie de o decizie a plenului reunit în legătură cu restartarea activității acestei comisii suspendate în 2013”, a precizat purtătorul de cuvânt al PNL. Potrivit lui Ionuț Stroe, printre elementele definitorii care se vor regăsi în inițiativele Partidului Național Liberal în legătură cu modificarea Constituției sunt aspecte care țin de drepturi și libertăți cetățenești, de reforma instituțiilor politice, de o reformă administrativ-teritorială amplă, dar și de o clarificare a raporturilor între instituțiile fundamentale ale statului.

PNL va avansa două propuneri la nivelul Senatului și trei propuneri la nivelul Camerei Deputaților privind noi membri ai Comisiei, aceștia urmând să-i înlocuiască pe parlamentarii Crin Antonescu, Tudor Chiuariu, Petre Roman, George Scutaru și Alina Gorghiu.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

24 februarie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...