Politica

PNL: Ministrul Ioan Rus trebuie să prezinte în Parlament varianta revizuită a Masterplanului de Transporturi

Alexandru Nazare – ”Ministrul Ioan Rus trebuie să prezinte în această săptămână în Parlament varianta revizuită a Master Planului General de Transport, altfel Comisia pentru Transporturi se va adresa Comisiei Europene”.

Deputatul PNL Alexandru Nazare, membru al Comisiei pentru Transporturi și Infrastructură, îi solicită ministrului Ioan Rus să facă publică varianta revizuită a Master Planului General de Tranport pe care o va transmite Comisiei Europene până în data de 9 aprilie a.c., conform cerințelor Executivului european. Deputatul PNL reamintește că unul din reproșurile cele mai importante făcute de Comisia Europeană pe marginea documentului trimis anterior de Guvernul României privește lipsa unui consens politic pe Master Planul de Transport, în condițiile în care observațiile opoziției nu au fost cuprinse în respectivul document.

”Așa cum am avertizat încă din octombrie anul trecut, Master Planul General de Transport nu va fi avizat de Comisia Europeană în condițiile în care prioritizarea nu respectă criteriile europene și este virusată de ambițiile politice ale premierului. Ponta a creat iluzia dezbaterii Master Planului în ultimele luni, sperând că reușește să îi mintă pe români și pe oficialii europeni. Esența masterplanului fără de care acesta nu este mai mult decât o hartă colorată, este prioritizarea pe baza unor criterii clare, ferme, obiective. Din octombrie 2014 și până acum, Ministerul Transporturilor a jonglat cu acest Plan, nereușind să facă un document solid și realist prin care România să primească finanțări nerambursabile de la Comisia Europeană”, a declarat Alexandru Nazare

Deputatul PNL atrage atenția că în ciuda criticilor venite atât de la Bruxelles, cât și din partea opoziției Guvernul a preferat să adopte pe ascuns o listă de proiecte prioritare, pe baza unor criterii inventate. ”Deși analiza consultantului în baza criteriilor economice, tehnice și de mediu a venit cu o listă de proiecte în acord și cu rețelele europene de transport, în Guvern s-au găsit niște criterii suplimentare care să răstoarne clasamentele pentru a-i fi pe plac premierului. Acum că aceste criterii au fost respinse de Bruxelles sper ca ministrul Rus să vină în Parlament cu o variantă realistă a proiectelor prioritare pentru a avea într-adevăr consens politic pe un document vital pentru dezvoltarea României. Comisia pentru Transporturi din Camera Deputaților își rezervă în caz contrar dreptul de a semnala celor de la Comisia Europeană problemele ignorate de Minister în elaborarea Master Planului”, a declarat Alexandru Nazare.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

7 aprilie 2015

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...