Actualitate, Politica, Stiri

PNL Alba Iulia votează bugetul de dezvoltare al municipiului

 

bazinConsecvenţi cu promisiunile electorale şi cu dorinţa de a contribui la dezvoltarea municipiului Alba Iulia, consilierii locali ai PNL Alba Iulia au votat pentru adoptarea bugetului pe anul 2014. Acesta prevede, printre altele: continuarea lucrărilor în Cetate, în zona Parcului Dendrologic, începerea lucrărilor la Schit în zona de agrement, a unei baze sportive în zona Bazinului Olimpic s.a. Totodată, noul buget susţine continuarea investiţiilor în privinţa lucrărilor de infrastructură (apă, drum, canal) în Oarda, Miceşti, Partoş, Barabant şi Pâclişa, în zona Micesti-Alba Iulia, precum şi finalizarea lucrărilor la locuinţele sociale şi lucrări de reparaţii şi interioare la săli de şcoli şi grădiniţe.

PNL Alba Iulia susţine şi promovarea naţională şi internaţională a Cetăţii Vauban în vederea atragerii de turişti şi dezvoltării de servicii în interiorul acesteia. Totodată, este finanţată refunctionalizarea zonei centrale a oraşului.

Consilierii PNL Alba Iulia au venit cu propriile propuneri care vizează printre altele: suplimentarea cantităţilor de piatră pentru întreţinere şi reparaţii de străzi, lucrări de întreţinere şi reparaţii la unităţi şcolare, modernizări de străzi, amenajarea a două noi sensuri giratorii în zona Vasile Goldis, intersecţie cu B-dul Revoluţiei şi în zona Cimitirul Eroilor.

În plan sportiv, susţinem alocările bugetare iniţiale şi am propus premierea sportivilor de la powerlifting pentru rezultatele internaţionale. Ne interesează, de asemenea, susţinerea la CNI a proiectului de realizare a unei noi săli de sport la Şcoala Generală nr. 3 ”Avram Iancu” din Alba Iulia, şi mai trebuie spus că Liceul Sportiv va beneficia de un teren sintetic.

Totodată, a fost agreata propunerea “Acces gratuit pentru elevi şi sportivi pe bazele sportive din Alba Iulia”, fiind vorba aici de stadionul Cetate, bazinul olimpic şi terenuri sportive din jurul bazinului, în baza unui regulament pe zile şi ore, pentru fiecare unitate şcolară din Alba Iulia, astfel încât să fie evitată aglomerarea.

Am propus totodată, efectuarea unui Studiu de trafic pe AIDA, care să ducă la fluidizarea circulaţiei în perspectiva construcţiei autostrăzii Sebes-Turda şi a inelului de circulaţie care va lega nodurile de nord şi de sud ale oraşului şi care va scoate traficul greu din municipiul nostru.

Ca şi componentă a dezvoltării economice am propus pregătirea unui proiect pentru înfiinţarea unui Parc Logistic, finanţat pe Programul Operaţional Regional, perioada de alocare 2014-2020. Suntem mulţumiţi şi de începerea procedurilor pentru Monumentul Unirii.

Salutăm deschiderea la dialog a tuturor celor care doresc să susţină dezvoltarea municipiului Alba Iulia şi au votat acest proiect.

Consilieri locali PNL Alba Iulia

Pleşă Codru Gabriel,

Simone Albani Rocchetti,

Buglea Rareş,

Zdranc Daniel,

Petric Vasile

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

4 februarie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...