Politica

PNL ALBA IULIA DESPRE CAZUL ŞOVA: PSD – avocatul din oficiu al propriilor corupți

Puterea judecătorească din România trece zilele acestea prin momente grele, găsindu-se uneori dezarmata în fata corupţiei înalţilor demnitari. Şi cum în orice cauză există un apărător, de data aceasta ne întâlnim cu cel mai vehement dintre ei, prezent de fiecare dată la datorie, când e vorba de corupţie – şi vorbim desigur de PSD.

Cea mai gravă şi flagranta confirmare în acest sens ne-o oferă votul de miercuri, din Senat, pentru încuviinţarea arestării preventive în cazul senatorului Dan Şova. După ce în ianuarie, Victor Ponta liniştea ipocrit opinia publică, dând asigurări că parlamentarii PSD vor vota pozitiv orice cerere din partea Justiţiei, astăzi îşi arată adevărata faţă şi, prin tertipuri cu iz neconstituţional, blochează activitatea acesteia. Explicaţia efortului suplimentar al premierului în acest caz se regăseşte în strânsele relaţii de afaceri dubioase ce-l leagă de senatorul uns cu mir în pragul arestului. Astfel, ca să se asigure de succes, partenerul de business Ponta, a trasat răspicat senatorilor PSD ce şi cum trebuie votat, aceştia din urmă refuzând să voteze transparent, la vedere, aşa cum au făcut-o parlamentarii liberali.

Când totuşi rezultatul votului nu este pe măsură aşteptărilor, PSD, prin liberalul socialist Tăriceanu, încalca hotărârea Curţii Constituţionale ce prevede că „hotărârile Senatului sau Camerei Deputaţilor se adopta cu majoritatea parlamentarilor prezenţi” şi decide, folosind după propriul interes regulamentul, că documentul nu este adoptat, din lipsă de cvorum.

Din păcate, evenimentul de miercuri nu a rămas fără ecou internaţional, reacţia ambasadelor străine şi a Comisiei Europene fiind una fermă iar astfel, încrederea de care se bucura ţara noastră în rândul partenerilor europeni şi, implicit, aderarea la spaţiul Schengen au fost grav afectate.

PNL nu va fi însă lipsit de reacţie la aceste abuzuri ale majorităţii de guvernare şi va sesiza Curtea Constituţională în legătură cu votul în cauză. Salutăm şi implicarea constituţională a Preşedintelui Iohannis, care a solicitat Curţii să soluţioneze conflictul instituţional dintre Ministerul Public, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Consiliul Superior al Magistraturii, pe de o parte şi Parlamentul României, pe de altă parte, pentru deblocarea cât mai rapidă a situaţiei.

Pe termen mediu, PNL doreşte declanşarea alegerilor anticipate, pentru a avea un nou Parlament, care să fie în acord cu voinţă cetăţenilor în privinţa luptei anticorupţie, doar în acest fel se va putea restabili, pe baze sănătoase, relaţia dintre aceştia şi clasa politică. PNL nu va tolera acest comportament antidemocratic şi nu va sta deoparte privind cum PSD şi Victor Ponta dinamitează credibilitatea României, încăpăţânându-se să păstreze cu orice preţ guvernarea, ca unic mijloc de apărare a mulţimii corupţilor din partid.

Alin IGNAT, purtător de cuvânt PNL Alba Iulia

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

27 martie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...