Actualitate, Politica, Stiri

PNL a demarat procedurile de desființare a Alianțelor USL și ACD

Începând cu această săptămână, Partidul Național Liberal a demarat procedurile juridice privind desființarea Alianțelor USL și ACD, înregistrate în Registrul Alianțelor Politice cu nr. 6/02.12.2011, respectiv nr. 5/29.06.2011. Este vorba de o acțiune necesară care vine după o istorie urâtă a relațiilor cu PSD. Denunțarea juridică a USL reprezintă un nou demers prin care PNL dorește îi arăte lui Victor Ponta că minte de fiecare dată atunci când vorbește despre refacerea USL.

Partidul Național Liberal vrea să pună astfel capăt folosirii abuzive de către PSD a sintagmei și însemnelor USL și revendicării ilegale de către Victor Ponta a susținerii electoratului Uniunii Social Liberale. PNL consideră că la alegerile prezidențiale din acest an, Victor Ponta, fidel stilului său de a face politică, s-ar fi prezentat în fața românilor drept candidatul Uniunii Social Liberale. În semn de respect față de cetățeni și pentru a stopa orice acțiune menită să-i inducă în eroare pe votanți, PNL face acest gest ferm de denunțare juridică a USL, punând astfel capăt minciunii promovate cu obstinație de PSD.

Rămas fără umbrela USL, aparența juridică în spatele căreia s-a tot ascuns, Victor Ponta va trebui să-și câștige voturile în cursa pentru Cotroceni în urma unei campanii desfășurate în termeni onești și democratici, nu bazate pe înșelarea cetățenilor. Suntem convinși, însă, că acest fapt îi va da serioase bătăi de cap prezidențiabilului actualui premier, mai ales că 2014 este anul coagulării dreptei românești, marcat prin crearea marelui partid de dreapta, prin fuziunea PNL-PDL. De altfel, congresul de fuziune din 26 iulie va consfinți asumarea unui proiect politic major de către PNL, singura alternativă viabilă la actuala guvernare PSD. Fuziunea PNL-PDL are ca unul dintre obiectivele majore câștigarea alegerilor prezidențiale din acest an de către un candidat care să favorizeze instalarea unei guvernări de dreapta în România, pentru a putea fi puse în aplicare politicile care să genereze dezvoltarea economică a României, în condițiile în care Guvernul PSD condus de Victor Ponta pare a fi incapabil de a implementa astfel de politici.
Prof. Adrian Simion, purtătorul de cuvant al PNL Alba

 

Foto: enational.ro

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

17 iulie 2014

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...