Actualitate, Agricultura, Politica

PMP ALBA: Calvarul agricultorilor din Alba

Bătaie de joc din partea statului fațţă de fermierii din Alba, care au fost supuşi la o extrem de chinuitoare aşteptare pentru depunerea cererilor de subvenție. Au apărut în presa locală numeroase materiale legate de haosul cu care s-au confruntat atât fermierii din judeţ cât şi funcţionarii de la APIA Alba. Precizez de la bun început că nu arunc vina pentru ceea ce s-a întâmplat acolo pe umerii funcționarilor care au stat până târziu ca să prelucreze documentele. Vina este a celor de la Bucureşti, a celor care coordonează acest lucru şi care în loc să uşureze munca celor din teritoriu, ca să uşureze şi efortul fermierilor, au făcut exact invers, adică au menţinut o birocraţie şi un sistem defectuos care a dus la astfel de situaţii.

Am rămas consternat când am aflat că oamenii veniţi de peste tot de prin județ au făcut noapte albă în faţa Agenţiei.de Plăţi.

Mă întreb de ce până acum nu s-au găsit mijloacele prin care acest proces să se deruleze mai uşșor? Descentralizarea trâmbițată de cei de prin ministerele de la București nu este decât o minciună. De ce nu este posibil ca fiecare fermier să depună aceste documete la primăria pe raza căreia îşi are domiciliul iar la APIA să se prezinte doar pentru a semna? De ce în secolul XXI, în era informaticii nu se pot depune online aceste documentaţii pentru a fi evitată această plimbare de hârtii anevoioasă? S-au cheltuit o grămadă de bani pe softuri pentru APIA la nivel naţional dar cu toate acestea oamenii sunt nevoiţi să stea la cozi ca pe vremea lui Ceaușescu.

D-l Dîrzu, ca reacție la ceea ce s-a întâmplat la sediul APIA Alba, s-a apucat direct să împroaşte cu acuzații la adresa funcționarilor de aici, făcând abstracție de faptul că ,,peştele de la cap se împute”. Problema este la cei care coordonează activitatea centrelor APIA din ţară, care nu au fost în stare să pună la punct un sistem de lucru mai bun prin care să fie evitate astfel de situaţii.

Acum, cei care șşi-au depus cererile după 15 iunie vor avea de suportat penalizări de 1% pe zi. Aici ar fi trebuit să fie preocuparea dumneavoastră domnilor din PSD, nu scăparea lui Ponta de justiţie şi de moţiune.

Preșşedinte PMP Alba,
deputat Clement Negruț

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

19 iunie 2015

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...