Actualitate, Locale, Stiri Aiud, Stiri Apuseni, Stiri Blaj, Stiri mondene, Stiri Ocna Mures, Stiri Sebes, Stiri teius

PJ ALBA – ACȚIUNI INFORMATIVE PENTRU PREVENIREA CONSUMULUI DE DROGURI

Peste 300 de elevi din Cugir au fost informați de polițiștii de la prevenire, în legătură cu pericolul pe care-l reprezintă consumul de droguri. Tinerilor li s-a explicat că nici un fel de problemă nu poate fi rezolvată dacă consumi substanțe interzise și au fost îndemnați să nu cadă în capcana traficanților.

În săptămâna care se încheie, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Alba au continuat activitățile informativ – preventive dedicate siguranței elevilor.

Astfel, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, alături de polițiștii din Cugir, au fost prezenți la Școala Gimnazială Singidava” și la Liceul Teoretic „David Prodan” din Cugir, unde s-au întâlnit cu peste 300 de elevi cu care au dezbătut problematica consumului de droguri.

Tinerii au aflat, de la polițiști, ce sunt drogurile, ce înseamnă dependența și servajul, care sunt efectele asupra sănătății și statutului social al unui consumator și cum își atrag, traficanții, clienții.

Au fost sfătuiți să nu încerce să consume droguri, nici măcar din curiozitate, pentru că acestea pot da dependență chiar de a prima utilizare, să nu accepte diferite propuneri de la persoane implicate în traficul de substanțe interzise, oricât de tentante ar fi „atențiile” acestora, iar dacă observă că prietenii sau colegii își schimbă comportamentul, să ceară sprijinul profesorilor, a medicilor, a specialiștilor și părinților.

Pentru ca acest fenomen să fie redus la nivel de societate, este important să nu fim nepăsători la ceea ce se întâmplă în jurul nostru, să nu-l negăm, ci să intervenim, fiecare după posibilităţile lui, indiferent că suntem prieteni, părinţi, dascăli, poliţişti sau simpli cetăţeni.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

27 septembrie 2019

About Author

Adrian Contor


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Comentarii recente
Scrie-ne pe Messenger
Loading...