Actualitate, Cultura, Stiri

Pictori din Alba expun la Brasov

Afis Expo 2014-page-001Patru pictori originari din județul Alba și-au expus lucrările în simezele spațiului expozițional al Librăriei Okian din Brașov. Vernisajul, desfășurat marți după-amiaza, în generosul spațiu situat în apropierea Pieţei Sfatului, a atras atenţia multor iubitori de artă din municipiul de sub Tâmpa. Expozanţii sunt Ovidiu Cristian Gliga şi Ana Jilinschi, însoţiţi de foştii lor profesori, Laurenția Stoia şi Marcel Gheorghe Muntean.

Expoziţia „Peisaje” vorbeşte despre prietenia care poate lega câţiva oameni într-un cadru comun reprezentativ cu evidente legături spirituale. Profesori şi elevi, în căutarea momentului perfect, a clipei care trece, a umbrei şi a luminii, care definesc sau creează peisajul, vorbirea într-un limbaj mai mult decât simplu, pentru că e o vorbire cu suflet.

Nu e dorinţa de a impresiona doar pentru moment, ci de a lăsa o amprentă în mintea şi sufletul privitorului, care în faţa unui peisaj să poată trăi senzaţia cu care a fost creat acesta. Locurile care s-au aşezat sub pensula pictorilor alcătuiesc spaţii pline, cu perspective şi expresii proprii fiecărui artist. Rameti, Straja, Valea Ampoiului, Peisaj de iarnă la Aiud – sunt doar câteva dintre temele care alcătuiesc aceasta expoziţie.

Lucrările stau sub semnul diversităţii, al lirismului expresiv şi al liniştii care vorbeşte în taină despre locurile natale, sau despre experienţa întâlnirii cu un alt tip de peisaj, al altor locuri, ceea ce conferă expoziţiei un aer sincer şi personal.

Manifestarea expoziţională întruchipează prezenţa continuă a peisajului în conştiinţa colectivă a oamenilor, ca tema îndrăgită atât de artişti, cât şi de cei care gustă arta ca hrană a minţii.

Lucrările vor putea fi admirate şi de către iubitorii de artă albaiulieni într-o viitoare expoziţie în Cetatea Marii Uniri, la Geleriile de Artă.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

7 mai 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...