ALBA
Politica

Petru Luhan: „Măcar 25% din fondurile europene să fie direcţionate înspre administraţiile locale”

Petru LuhanPreşedintele Comisiei pentru Fonduri Europene a PNL, Petru Luhan, a anunţat că va iniţia o campanie de strângere de semnături în rândul membrilor UNCJR pentru ca 25% din fondurile europene să fie direcţionate înspre administraţiile locale:

‘În următoarea perioadă, Comisia pentru Fonduri Europene va demara o strângere de semnături în rândul membrilor UNCJR (Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România) pentru a convinge noul guvern că este absolut necesar ca măcar 25% din fondurile europene să fie direcţionate înspre administraţiile locale. Dacă termenul nu este doar o lozincă pentru PSD, atunci acesta este un pas obligatoriu şi absolut necesar. De exemplu, Polonia a alocat 41% din buget către administraţiile locale. Decizia stupidă a guvernului PSD- Tudose de a reduce impozitul pe venit, afectând direct bugetele administraţiilor locale şi fără a veni cu măsuri compensatorii viabile, va conduce la diminuarea capacităţii administrative a comunelor, oraşelor, municipiilor şi judeţelor. Scăderea cotelor din impozitul pe venit de la 82% la 71,5% va lăsa fără aer administraţiile locale’.

‘Sunt convins că inclusiv Consiliile Judeţene şi administraţiile locale ale PSD vor face presiuni către noul guvern al partidului din care fac parte pentru ca 25% din fondurile europene să fie direcţionate înspre administraţiile locale şi, în acest fel, să nu fie afectate investiţiile sau cheltuielile autorităţilor cu spitalele, şcolile sau grădiniţele. Efectele negative deja au apărut: unele administraţii locale fac concedieri de personal, reduc salariile sau cresc taxele şi impozitele. Fondurile europene sunt cea mai importantă şansă de dezvoltare a României, iar soluţia pe care o propunem, aceea ca 25% din banii europeni să fie direcţionaţi înspre autorităţile locale, reprezintă o modalitate de a impulsiona absorbţia acestora şi de a limita dependenţa administraţiilor de banii de la centru. Administraţia locală cunoaşte cel mai bine necesităţile regionale şi este prima interesată să le finanţeze. Această dependenţă totală de sistemul central condamnă mulţi cetăţeni romani la . Niciun cetăţean nu este vinovat că administraţia locală are o anumită culoare politică, iar cea centrală – alta’.

Preşedintele Comisiei pentru Fonduri Europene a PNL

Petru Luhan

Distribuie Acum

21 ianuarie 2018

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RADIO ALBA
Scrie-ne pe Messenger
Loading...