SEBES ALBA
Educatie, Locale, Sanatate, Stiri

Petreceri pentru pacienții internați în cadrul secției de Pediatrie a Spitalului județean Alba

În fiecare miercuri, copiii internați în cadrul secției de Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia au parte de o petrecere a lor. Cu acordul conducerii unității medicale, o tânără voluntară din oraș, Iulia Guș, a gândit și pus în practică un proiect de înveselit pacienții mai mici, pentru a le transforma experiența din spital într-una cât mai plăcută.

Prima acțiune din cadrul proiectului a avut loc miercuri, 12 iunie, iar feedback-ul a fost așa cum ne așteptam, cu multe zâmbete și veselie. Îmbrăcată într-un costum colorat de clovn, timp de o oră, Iulia a reușit să transforme atmosfera din saloane într-una caldă și prietenoasă, făcându-i pe copii să treacă mai ușor peste problemele de sănătate. Cei mici au primit baloane modelate după gustul lor, s-au transformat în tigri, Spider-Man sau vrăjitori și apoi au pornit pe holul secției la ”vânătoare de urși”.

Atât copiii, cât și părinții, s-au arătat foarte încântați să o cunoască pe Iulia, dar și de ideea acestui proiect. Menționăm că în cadrul picturilor se folosesc produse profesionale care nu sunt toxice, fără parabeni sau conservanți. Aceste culori se îndepărtează de pe piele cu apă caldă și săpun, și nu pătează hainele. Picturile sunt de mici dimensiuni și se realizează pe mânuțele copiilor și pe față, doar cu acordul părinților.

”Știu că vindecarea unui pacient ține și de starea lui de spirit, așadar sunt convinsă că acest proiect va fi bine primit de către toți copiii și părinții din spital”, spune Iulia, cea care își dăruiește o parte din timpul ei liber, cu speranța că poate ajuta la recuperarea mai rapidă a micilor pacienți.

Distribuie Acum

17 iunie 2019

About Author

administrator


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Ziarul Apulum
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
Anunturi Negociat.ro
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.
Site-uri Partenere
Radio Alba apartamente de vanzareCentrale Electrice