Actualitate, Stirea Zilei

Petrecere inedită de revelion în peştera Nenumita din Apuseni (Foto)

Un revelion special a fost organizat şi în acest an de către Asociaţia Speologică Sfinx Gârda. O parte din membrii asociaţiei au sărbătorit trecrea în noul an, alături de speologi din Gârda, Bucureşti, Braşov, Arad şi Târgovişte, în peştera Nenumita din munţii Apuseni.
Carstul din Munţii Apuseni oferă o varietate deosebită de peşteri explorate şi documentate de speologi. O parte au putut fi amenajate turistic pentru turism de masă şi pot fi vizitate. Este vorba despre Gheţarul Scărişoara şi Peştera Poarta lui Ionele. Acestea sunt amenajate și pot încânta vizitatorii datorită eforturilor realizate în principal de Primăria Gârda de Sus şi Consiliul Judeţean Alba.
”Acest mod inedit de sărbătorire a revelionului în peşteri este organizat de membrii Asociaţiei Speologice Sfinx din Gârda de circa 25 de ani şi ne-a fost insuflat de profesorul Iosif Viehmann de la Universitatea Babeş Bolyai din Cluj, cercetător pensionat la Institutul de Speologie Emil Racoviţă Cluj (primul institut de speologie din lume, fondat în 1920 de Emil Racoviţă – părintele biospeologiei ), care are în prezent venerabila vârstă de 89 de ani, şi care împreună cu studenţii domniei sale pentru o perioadă de peste 35 de ani a întâmpinat venirea noilor ani în peşteri”, a spus Christian Ciubotărescu, preşedintele asociaţiei Sfinx.
speo 4

speo 3

speo

speo 2

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

2 ianuarie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...