Actualitate, Stiri

Peste 800 de cărţi donate Centrului Cultural-Catehetic „Sf. Ierarh Eftimie” din Tibru, prin proiectul S.P.E.C.I.A.L.

În acest sfârșit de săptămână s-a desfășurat, în satul Tibru, unul dintre cele șase atelier de lucru destinate dezvoltării tinerilor, organizate în cadrul proiectului „Sugestiv Pentru Esența Caracterului Individual: Altruism și Laitmotiv” (SPECIAL), finanțat din partea Comisiei Europene prin Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP), în cadrul Programului Tineret în Acțiune, Sub-acțiunea 1.2. – Inițiative ale Tinerilor.

Tinerii echipei de implementare au desfășurat, prin metode non-formale de educație, atelierul de lucru „Programare neurolingvistică și implicare activă: forța gândirii pozitive și importanța activităților de voluntariat pentru dezvoltare personală”, pe parcursul zilelor de 14 și 15 iunie. În cadrul acestuia, cei 20 de participanți au avut oportunitatea de a-și dezvolta spiritul de echipă și de a-și crește încrederea în propriile forțe, fiind activ implicați în toate activitățile desfășurate. Tinerii participanți au conștientizat importanța gândirii pozitive în atingerea obiectivelor propuse și, totodată, importanța programării neurolingvistice în corectarea comportamentelor nedorite, pentru realizarea unei personalități integrate, verticale și structurate. Membrii echipei de implementare a proiectului s-au bucurat în demersurile lor de sprijinul oferit de partenerii atrași în proiect, precum: Centrul de Informare, Consiliere și Orientare în Carieră al Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Asociația Absolvenților Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia (ALUMNI UAB), Centrul Județean de Voluntariat Alba și Asociația “PRO Tinerețe”. Pentru implementarea acestui atelier, tinerii din echipa de implementare a proiectului au beneficiat, totodată, de sprijinul acordat de Asociația “Ținutul Tibreanului”, reprezentată de Pr. Tudor Man, care s-a alăturat participanților pe parcursul implementării activităților; acestea au fost desfășurate în aer liber, într-o locație pusă la dispoziție de familia Roșu Nicușor și Mariana.

Duminică, 15 iunie, activitatea s-a finalizat cu donarea către Centrul Cultural-Catehetic „Sf. Ierarh Eftimie” din Tibru a peste 800 de volume de cărți din literatura românească și străină (inclusiv culegeri, manuale, dicționare și atlase) pe care tinerii din echipa de implementare le-au strâns pe parcursul lunii mai. “Mulțumim tuturor colaboratorilor noștri, care au sprijin acțiunea de strângere și donare de carte. De la liceele din municipiu -Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian”, Colegiul Național „Horia, Cloșca și Crișan”, Liceul de Muzică și Arte Plastice, Liceul Sportiv și Colegiul Tehnic „Alexandru Domșa”-, precum și de la studenții Universității „1 Decembrie 1918″ din Alba Iulia și de la empatizanți ai acțiunilor noastre, am reușit să strângem peste 800 de volume care au fost donate Centrului Cultural-Catehetic „Sf. Ierarh Eftimie”, patronat de Parohia Ortodoxă Tibru și Asociația „Ținutul Tibreanului”. Sperăm că acest gest reprezintă un pas mic înspre o schimbare mare și, totodată, că beneficiarii activităților desfășurate în cadrul centrului cultural se vor bucura de cărțile primite” a declarant Tudor Drăgoi, coordonatorul proiectului.

Prin activitățile sale, proiectul SPECIAL vine în întâmpinarea nevoii tinerilor de a-și crește încrederea în propriile forțe, de a deveni mai siguri pe sine și de a se dezvolta, per ansamblu. Proiectul va continua, în lunile ce urmează, cu alte activități destinate dezvoltării tinerilor, menite să faciliteze evoluția personală a acestora.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

17 iunie 2014

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...