Actualitate

Peste 700 de sancţiuni date de poliţiştii rutieri din Alba în ultima săptămână

Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au desfăşurat în ultima săptămână activităţi în cadrul planurilor de acţiune existente la nivelul Poliţiei Române, în scopul reducerii riscului rutier prin implicarea conducătorilor auto în accidente rutiere.

Poliţiştii au acţionat în principal, pe principalele cauze generatoare de accidente rutiere, respectiv viteza excesivă şi neadaptată la condiţiile de drum şi depăşiri neregulamentare, atât în mediul urban, cât şi în cel rural, fiind aplicate 702 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 122.080 lei.

Conducătorii auto care nu au respectat limitele legale de viteză au fost opriţi şi sancţionaţi contravenţional, fiind aplicate un număr de 350 astfel de amenzi. Totodată pentru efectuarea unor depăşiri neregulamentare, au fost aplicate 4 sancţiuni contravenţionale, iar în ceea ce priveşte consumul de alcool, au fost identificaţi şi sancţionaţi contravenţional 4 conducători auto.

De asemenea, tot în cadrul acestor acţiuni poliţiştii au retras 5 certificate de înmatriculare şi reţinut în vederea suspendării 12 permise de conducere.

Poliţiştii rutieri vor asigura în continuare monitorizarea traficului rutier cu ocazia controalelor zilnice efectuate în trafic, în scopul prevenirii victimizării participanţilor la trafic prin producerea de evenimente rutiere nedorite.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

29 iulie 2014

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...