Social

Peste 70 000 de metri de străzi vor fi modernizaţi în 2013 spun cei de la Primăria Municipiului Alba Iulia

foto: realitatea.net
foto: realitatea.net

Primăria Alba Iulia pregăteşte demararea procedurii de achiziţiei pentru lucrări de canalizare şi modernizare pe mai multe străzi din municipiu.

În prezent se inițiază procedura pentru achiziția serviciilor de proiectare extindere rețea de canalizare pe străzile Varese, Nazareth Illit și Valea Popii.

Lungimea rețelei de canalizare pentru acest tronson este de 1685 ml. Valoarea lucrărilor de proiectare este de 20 000 lei, iar valoarea estimată pentru execuție 670 000 lei.

În urma lucrărilor de extindere a rețelelor de utilități în cartierele aparținătoare municipiului se impune îmbunătățirea capacității portante a drumurilor prin modernizarea acestora în: Micești, Bărăbanț, Oarda și Partoș.

Suprafața totală a străzilor ce urmează să fie modernizate (inclusiv rigole, amenajarea de trotuare și accese la proprietăți) este de 70 883 metri.

În bugetul pe anul 2013 sunt prevăzute a fi reabilitate următoarele străzi:

Cartier Micești: Varese, Postăvaru, Strunga, Uricani, Trestiei, Lăpușului, Bujorului, Mioriței, Carpați, Rotundă, Toplița, Dealului, Inului, Zăvoi, Apuseni, Pădurii, Scărișoara, Măgurei, Bobâlna, Gării, Valea Aurului și Pârâului. Total 8245 m

Bărăbanț: Taberei, Aluniș, Poieniței, Câmpeni, Gorunului, Ciocârliei, Șurianu, Ciucașului, Grădinilor, Cornistei, Pesacrilor, Streiului, Stejarului, Valea Mică. Total: 54 615 metri.

Oarda: Trifoiului, Cărăbuşului, Bucegi, Gloriei, Lăcrămioarei, Câmpului, Cedrului, Haiducilor, Garoafelor şi Duzilor. Total:5839,7 metri

Partoș: Dacilor, 11 Iunie, Gemenilor, Ana Ipătescu, Glinca și Digului. Total: 2184 metri.

Valoarea totală estimată de către beneficiar pentru execuția lucrărilor de modernizare a acestor străzi este de 39 680 483 lei.

În urma procedurii de achiziție care va demara săptămâna viitoare, va rezulta valoarea reală, prețul estimat fiind, de obicei, sensibil redus (30-40%).

Lucrările propuse sunt complexe: lucrări de drumuri, săpături pentru realizarea trotuarelor, amplasarea rigolelor și șanțurilor de scurgere, ziduri de sprijin etc.

Nu există un cartier mai important decât altul.

La noi există dorința de a armoniza din acest punct de vedere întregul oraș.

A sosit momentul ca după introducerea tuturor rețelelor de utilități să modernizăm și drumurile afectate.

Din păcate, procedurile și birorcrația depășesc de multe ori dorința de a ne mișca repede.

Am convingerea că în acest an cei ce locuiesc pe aceste străzi vor avea confortul dorit și vor avea beneficii reale de pe urma acestor investiții.

Dacă nu am fi avut confruntarea inutilă cu corecțiile impuse pe anumite proiecte, am fi avut și o lejeritate financiară mai mare.

Dar suntem aici pentru a găsi soluții și nu pentru a ne văita.

În Alba Iulia modernizarea orașului continuă.” – Mircea Hava primar.

Lucrările de proiectare pentru aceste tronsoane au fost executate de către S.C. Birou Proiectare 3G Alba SRL.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

12 iunie 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...