Actualitate, Stirea Zilei

Peste 50 de infracțiuni și peste 800 sde contravenții într-o săptămână. Comunicat.

În ultimele 7 zile, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au constatat 55 de infracţiuni şi au aplicate peste 800 de sancţiuni contravenționale, în valoare de 146.581 lei. Acţiunile poliţiştilor din judeţul Alba, pentru asigurarea unui climat de ordine, linişte şi siguranţă publică, continuă..

În perioada 1-8 ianuarie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au continuat acţiunile în vederea prevenirii faptelor antisociale, combaterea infracțiunilor şi asigurarea unui trafic rutier mai sigur.

Poliţiştii din structurile de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, investigare a criminalităţii economice, acțiuni speciale şi arme, explozivi şi substanţe periculoase au constatat 55 de infracţiuni, din care 41 de natură judiciară, două la Codul Silvic, 3 la regimul materiilor explozive 7 la regimul rutier şi două de altă natură.

Au fost aplicate 838 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 146.581 lei, din care 74 la Legea 61/1991 republicată pentru sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială şi a liniştii publice, 12 la Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, 727 la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi 20 la alte acte normative.

Dintre sancţiunile la regimul circulaţiei rutiere, 294 au fost aplicate pentru viteză excesivă, 4 pentru alcool, una pentru lipsa anvelopelor de iarnă iar restul au fost aplicate pentru alte abateri.

Au fost reţinute 38 de permise de conducere şi au fost retrase 14 certificate de înmatriculare.

În perioada următoare, poliţiştii din judeţul Alba vor continua acţiunile ce au drept scop prevenirea și descurajarea comiterii de fapte ilegale precum şi cele pentru creşterea siguranţei rutiere. Obiectivul principal al Inspectoratului de Poliţie Judeţean rămâne creșterea gradului de siguranță al cetățeanului.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

8 ianuarie 2016

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...