Actualitate

Peste 300 de pietoni din Alba sancţionaţi după ce au traversat prin locuri nepermise

În perioada 11-17 mai, poliţiştii rutieri din judeţul Alba au acţionat pentru prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicați pietonii. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba atrage atenţia asupra riscului la care se expun persoanele care se angajează în traversarea neregulamentară a străzii.

În săptămâna 11-17. 05.2015, Serviciul Rutier Alba a organizat, pe raza întregului judeţ, o acţiune pentru combaterea indisciplinei pietonale precum şi pentru depistarea şi sancţionarea conducătorilor auto care nu acordă prioritate de trecere pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a străzii.

Poliţiştii rutieri au fost sprijiniţi de poliţişti din structurile de ordine publică, iar în cele 7 zile de acţiune au fost depistaţi şi sancţionaţi 330 de pietoni care s-au angajat în traversări neregulamentare.

Totodată, faţă de 24 de conducători auto care nu au acordat prioritate pietonilor, a fost luată măsura sancţionării contravenţionale, iar complementar a fost dispusă măsura suspendării permiselor de conducere.
Valoarea totală a sancţiunilor aplicate a fost de 13.260 lei.

Indisciplina pietonilor rămâne, în judeţul Alba, una dintre cauzele generatoare de accidente rutiere grave (locul doi). Astfel, în primele 4 luni ale anului 2015, în judeţul nostru s-au comis 6 astfel de accidente, în urma cărora o persoană a decedat, iar alte 5 persoane au suferit leziuni corporale grave.
Alte 3 accidente rutiere grave, în care au fost implicaţi pietoni, s-au datorat neacordării de prioritate de către conducătorii auto.

Poliţia rutieră Alba, recomandă pietonilor să respecte regulile privind utilizarea şi traversarea drumului, să evite să folosească telefonul mobil sau să asculte muzică în căşti în timpul traversării şi să-şi concentreze atenţia asupra traficului.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

18 mai 2015

About Author

Cititorul


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...