Actualitate, Educatie, Stiri

Peste 300 de elevi din Alba au depus contestaţii, nemulţumiţi de notele obţinute la Evaluarea Naţională

Rezultatele obţinute la Evaluarea Naţională, par să nu îi fi mulţumit pe mulţi din elevii din Alba. Peste 300 de contestaţii au fost depuse până aseară la ora 20:00. Cele mai multe au fost înregistrate la Limba şi Literatura Română, unde 245 de tineri s-au declarat nemulţumiţi de note, în timp ce la Matematică 64 de lucrări vor fi recorectate.

Ieri au fost afişate rezultatele obţinute la Evaluarea Naţională, iar conform primelor statistici, 73,91% din elevi au reuşit să promoveze examenul.

Ponderea mare pe care o are media obţinută la această testare, ăn vederea admiterii la liceu (75%), a fost probabil şi motivul pentru care un număr record de elevi au depus contestaţii, în speranţa că vor obţine note mai bune, care să le sporească şansele de a intra la liceul dorit.

Astfel, 309 lucrări vor fi recorectate de o comisie, iar dacă diferenţa dintre nota iniţială şi cea de la a doua corectare va fi mai mare de 1,5 puncte, o a treia comisie o va evalua din nou, aceasta dând şi verdictul final asupra notei.

Rezultatele finale, în urma rezolvării contestaţiilor, vor fi afişate marţi, 1 iulie.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

28 iunie 2014

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...