Actualitate

Peste 3.000 de ghiozdane au ajuns la CJ Alba

Peste 3.000 de elevi din județul Alba vor beneficia în acest an de ghiozdane dotate cu toate rechizitele necesare pentru a păși cu dreptul în primul lor an ca învățăcei. Proiectul „Primul Ghiozdan” inițiat de Consiliul Județean Alba a început deja să prindă contur, asta după ce la CJ au ajuns toate ghiozdanele.
Proiectul se află la cel de-al doilea an iar valoarea contractului, câştigat prin licitație de o firmă din Baia Mare, se ridică la suma de 103.798 lei pus TVA.
Anul acesta vor beneficia de ghiozdane elevii 3.260 înscrişi în clasa pregătitoare.
Scopul acestui proiect este sprijinirea şcolarilor în vederea accesului egal şi sporit la educaţie, precum și crearea unui instrument eficient împotriva fenomenului de abandon şcolar și de stimulare a elevilor, fără discriminare.
Beneficiarii programului „Primul ghiozdan” vor fi toţi elevii înscrişi în clasa pregătitoare la unităţile de învăţământ de pe raza judeţului Alba, atât din mediul rural, cât şi urban, fiecare şcolar urmând să primească la început de an şcolar câte un ghiozdan ce va conţine un set de rechizite constând în: caiet tip I; caiet A5, 48 file – matematică; caiet desen A4; creion HB; stilou; creioane colorate; radieră; riglă 20 cm; penar neechipat, valoarea totală fiind de 50 lei/ghiozdan.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

2 septembrie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...