Actualitate, Educatie, International, Social, Stiri, Stiri Aiud, Stiri Apuseni, Stiri Blaj, Stiri Cugir, Stiri Ocna Mures, Stiri Sebes, Stiri teius, Turism

Peste 200000 de români au participat în patru ani la programul Erasmus+

Din 2014 și până în prezent, peste 200.000 de români au beneficiat de programul Erasmus+ și au participat la aproape 4.000 de proiecte de mobilitate, parteneriat strategic și dialog structurat, finanțate de Uniunea Europeană. În cei patru ani, România a avut o rată de absorbție a fondurilor de 98,7%, bugetul pentru aceste proiecte fiind de peste 320 de milioane de euro.

În anul 2018, pentru proiectele de mobilitate bugetul aprobat este de peste 56 de milioane de euro, pentru învățământul universitar fiind alocați aproape 35 de milioane de euro. Pentru proiectele de parteneriate strategice, bugetul aprobat se ridică la aproape 25 de milioane euro, cu accent pe educația școlară.

Anul acesta se remarcă la proiectele de mobilitate un interes ridicat pentru formare profesională, creșterea numărului de proiecte pe acest segment fiind de 36% față de anul precedent, precum și pentru proiectele de educație școlară, care au înregistrat o creștere de 22%. În ceea ce privește parteneriatele strategice, numărul de proiecte depuse în domeniul de educație școlară și cele între școli a crescut cu 24% față de 2017.

Pentrul anul 2019, bugetul alocat programului Erasmus+ din România este de peste 85 de milioane de euro, aproape jumătate din aceștia, peste 39 milioane de euro, fiind direcționați pentru dezvoltarea învățământului universitar. În cadrul parteneriatelor strategice, 48% din buget va fi utilizat pentru educația școlară care va beneficia de 12,5 milioane de euro.

Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formare Profesională (ANPCDEFP) administrează programele europene de peste 20 de ani. În această perioadă a gestionat peste 650 de milioane de euro, care au fost investiți în peste 12.000 de proiecte. Aproape 500.000 de români, elevi, studenți, profesori, meseriași și ucenici, voluntari și formatori de tineret au beneficiat de șansa de a învăța și a se dezvolta din punct de vedere profesional.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

2 noiembrie 2018

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...