Actualitate, Social, Stirea Zilei

Peste 20.000 de solicitări în prima jumătate a anului, a Serviciului Județean de Ambulanță Alba

În primul semestru al anului 2015, Serviciul de Ambulanță al Județului Alba a fost solicitat să intervină la peste 20.000 de cazuri. Raportul a fost făcut public în cadrului unei conferințe organizate cu ocazia Zilei Naționale a Ambulanței Române care va avea loc, pentru prima dată într-un cadru oficial, la data de 28 iulie. Serviciul Județean Alba se va deplasa la București pentru a participa la manifestări.

Luni, directorul Serviciului de Ambulanță Județean Alba, Marius Şuluţiu a fost prezent, în cadrul unei conferințe de presă și a prezentat situația instituției pe care o conduce. Potrivit unui raport prezentat de acesta, în primul semestru al anului 2015 au fost 20.207 de soicitări și s-au parcurs 822.377 de kilometri. În anul 2014 au fost 34.680 de solicitări, iar în anul 2013, 24.944.

Acesta a menționat faptul că numărul solicitărilor este în creștere din cauza lipsei spitalelor în cele trei orașe din județ, Zlatna, Ocna Mureș și Baia de Arieș.

În prezent, Serviciul de Ambulanță Județean Alba are un număr de 258 de angajați, dintre care 12 medici, 95 de asistenți și 110 de ambulanțieri.

Se pare că cea mai mare lispă este cea a medicilor, dovadă că încă de anul trecut există un post liber de medic de familie pentru care nu s-a prezentat nimeni la concurs.

Marius Şuluţiu a mai adăugat că din cauza acestei crize de personal, cele patru ambulanțe, destinate consultațiilor la domiciuliu, nu funcționează.

La Serviciul de Ambulanță Alba mai există 2 mașini de timp C1-C2, destinate urgențelor majore, 15 de mașini B1-B2 și 9 de timp A1 și A2.

Serviciul mai deține și un elicopter care poate ajunge în zonele greu accesibile în care mașinile ajung într-un timp mai lung, dar din păcare acesta poate circula doar ziua, iar pe timp de noapte doar de la un aeroport la altul.

Raportul a fost prezentat cu ocazia împlinirii a 109 ani de existență a Serviciului Național de Ambulanță România. Ziua va fi marcată pentru prima dată în acest an și va cuprinde o serie de amnifestări la București unde se vor deplasa și reprezentanții de la Alba.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

27 iulie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...