Actualitate, Stiri

Peste 2.500 de copii din Alba au fost înscrişi în clasa pregătitoare

harta inscrieriCu doar două zile înainte de încheierea primei etape de depunere a cererilor pentru înscrierea copiilor în clasa pregătitoare, potrivit datelor Ministerului Educaţiei, în Alba erau depuse 2.545 de cereri. Părinţii mai au timp până mâine să îşi înscrie micuţii, la şcolile din circumscripţie. Potrivit datelor ISJ, în septembrie vor începe clasa zero 3.145 de elevi, împărţiţi în 170 de clase.

În Alba, pentru învăţământul tradiţional în limba română sunt disponibile 2.854 de locuri, în 155 de clase. Pentru forma de şcolarizare step by step, în limba română, pot fi înscrişi 150 de copii, în 6 clase.Pentru învăţământul în limba maghiară, sunt alocate 76 de locuri, în 6 clase, iar în limba germană vor studia 65 de copii, grupaţi în 3 clase.

Părinţii sau tutorii legali îşi pot înscrie copiii în învăţământul primar pentru anul şcolar 2014-2015, începând de luni, 24 februarie, până în data de 14 martie. În cazul copiilor cu vârsta pentru integrarea în clasa pregătitoare, cererile-tip se pot completa online sau la unitatea de învăţământ la care se solicită înregistrarea copiilor. Validarea cererilor-tip se face zilnic, în intervalul orar 08.00 – 20.00 (luni-vineri), respectiv 08.00 – 13.00 (sâmbăta). În intervalul 21 – 22 martie, vor fi afişate, atât în unităţile de învăţământ, cât şi pe site-urile acestora şi ale inspectoratelor şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti, candidaţii înmatriculaţi, numărul locurilor rămase libere şi lista copiilor neînscrişi după prima etapă. A doua etapă de înscriere va avea loc în perioada 25 martie – 4 aprilie, iar pe 11 aprilie se vor afişa rezultatele finale. Între 14 – 18 aprilie, inspectoratele şcolare vor soluţiona toate cazurile nerezolvate după finalizarea celei de-a doua etape de înscriere.

Tot luni, 24 februarie, a debutat şi înscrierea copiilor pentru clasa I, în unităţile şcolare din circumscripţia de care aparţin aceştia. Înscrierea se va face direct la sediul unităţilor de învăţământ, în acelaşi segment orar destinat şi înscrierilor pentru clasa pregătitoare. Etapa se va încheia în data de 14 martie. Pentru părinţii care doresc înscrierea copiilor în alte unităţi de învăţământ decât cele de circumscripţie, MEN a alocat perioada 25 martie – 4 aprilie. În data de 11 aprilie, la sediul fiecărei unităţi de învăţământ, vor fi afişate listele finale ale copiilor înscrişi în clasa I.

Vă transmitem, ataşat, situaţia privind înscrierea în clasa pregătitoare, aşa cum se prezenta aceasta până la ora 20.00.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

13 martie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...