Stiri, Stiri Aiud, Stiri Apuseni, Stiri Blaj, Stiri Cugir, Stiri Ocna Mures, Stiri Sebes, Stiri teius

Peste 140 de conducători auto au fost sancționați în urma unei acțiuni a Serviciului Rutier Alba

La data de 14 ianuarie 2020, Serviciul Rutier Alba a organizat, pe raza întregului judeţ, o acţiune ce a avut ca scop prevenirea accidentelor rutiere datorate vitezei excesive.

Aparatele radar au fost amplasate în zonele identificate cu risc de producere a accidentelor datorate excesului de viteză. 

În cadrul acestei acţiuni au fost depistaţi şi sancţionaţi contravenţional, 144 de conducători auto care au depăşit limita legală de viteză. Alţi 41 de conducători auto au fost amendaţi pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice. 

Complementar sancţiunilor contravenţionale, poliţiştii au dispus măsura reţinerii permisului de conducere faţă de 10 conducători auto. Doi dintre aceștia au depășit viteza legală de circulație cu peste 50 de kilometri/oră, iar doi au condus sub influența băuturilor alcoolice.   

Reamintim: 

Viteza maximă admisă în localităţi este de 50 de kilometri / oră, iar pe drumurile naţionale, în afara localităţilor, este de 90 km/h. Limita maximă se poate modifica, pentru motive legate de siguranța rutieră, atunci când se circulă în condiții meteo nefavorabile sau pe anumite segmente de drum, acest lucru fiind semnalizat prin indicatoare rutiere.

Depășirea cu mai mult de 50 de kilometri/oră a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă.

De asemenea, se aplică sancțiunea complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

Stimaţi conducători auto, unul din trei accidente se produce din cauza vitezei, pe drumurile din afara localităților!


Viteza este una dintre principalele cauze de mortalitate, în ultimii ani. 

Respectați regimul legal de viteză!

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

16 ianuarie 2020

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...